<<< Vissza

Rapszodikus szereplés
Labdarúgás

2003. július 11.

 
Képünkön: álló sor balról jobbra:
Katona, ifj. Tóth Gy., Hidas, Balogh, Szél, Puskás, Tóth I., Balla, Berezvai, Tóth György edző, Sarkadi Zoltán gyúró.
Guggolnak: Tóth D., Jenei, Rajos, Labádi, Birkás, Pengő, Rozman.
A képről hiányzik: Lakatos, Trenka, Horváth, Törőcsik.


Szentes labdarúgó sportjára ráillik az a mondás, hogy "az egyik szemünk sír, a másik meg nevet".

Amiért nevet: az a Szentesi TE NB II-es tagsága.
Amiért sír: a Szentesi Kinizsi Megye III. osztályban nyújtott szereplése.
Tóth Györggyel, a Szentesi Kinizsi szakosztályvezetőjével és edzőjével a csapat eredményét értékeljük.

- Milyen tervekkel vágtak neki a tavaszi folytatásnak? Köztudott, hogy az őszi idény játékával sem voltak elégedettek.

- A tavaszi eredménnyel sem vagyok teljesen megelégedve. Volt két olyan mérkőzésünk, a Pitvaros és a Székkutas ellen, melyet hozni kellett volna, akkor nem lett volna gond a második, illetve a harmadik hely megszerzése. A bajnokság végén elért ötödik hely mindenképpen csalódás számomra.

- Egyénileg kit emelne ki?

- Soha nem szoktam kiemelni vagy elmarasztalni játékosokat. Volt egy-két srác, aki a mérkőzéseken nagyot nyújtott. Ebben a játékban tizenegy ember van egyszerre a pályán s vívja meg soros csatáját. Én azt hiszem, hogy mindenki hozzátesz valamit annak a játékosnak a kiemelkedéséhez, aki éppen azon a derbin nagyon jól teljesít.

- A csapatnak mely része volt az, amely dicsérhető, vagy esetleg többet várt volna?

- A tavaszi szezonban gyengén védekeztünk, a védelmünk átjáróház volt. Hiába dolgoztunk ki sok helyzetet, a csatárok képtelenek voltak a kapuba találni. Előfordult, hogy ajtó, ablak is nyitva volt, s nem sikerült a gólvonalon túlra juttatni a labdát.

- Voltak rapszodikus szereplései a gárdának. Ez a figyelmetlenségből vagy másból adódott?

- Azt hiszem, ha egy csapat 2:0-ra vezet a félidőben, és a második negyvenöt percben kikap 3:2-re, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ok a nem odafigyelés. Nagy probléma az is, hogy kétgólos vezetésnél a hátvédek csatárt próbálnak játszani, a védekezéssel pedig nem foglalkoznak.

- Várható-e változás?

- Tóth István hazament Nagymágocsra. Sajnálom, hogy eltávozott. Érkezők: a Szentesi TE-től két ifista, egy itt katonáskodó srác, aki Mezőberényben focizott. Jelenleg is két játékossal folytatok még tárgyalást.

- A korábbi kapusgond megoldott-e?

- Szénási Tamás leigazolásával (a tavaszi szezonban már játszott) megoldódtak gondjaink. Jenei Csabával - ő jelenleg sérült - elégedettek voltunk. Az említettek ellenére egy harmadik kapus leigazolását is tervezzük.

- Mi a csapat további programja?

- Július 15-20-a között elkezdjük a munkát. Augusztus 3-án és 17-én kupamérkőzés, arra benevezünk, hogy lássuk hol, tartunk. Heti három edzéssel, s szombati felkészítő mérkőzésekkel készülünk a bajnoki rajtig.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza