<<< Vissza

Sporthírek röviden

2003. július 11.

 
Szilveres sikerek

Kisteleken július 6-án ifjúsági tíztánc országos bajnokságot és nemzetközi versenyt rendeztek, ahol a Szilver Táncsport Egyesület versenyzői közül az ifjúsági tíztánc kategóriában Borbás Csaba és Szepesi Anetta hatodik helyezést ért el.
A nemzetközi versenyen, junior I. latin kategóriában: 3. Nagy Gergő-Borbás Julianna, D junior II. standard kategóriában: 2. Koncsek Bálint-Török Erika, C ifjúsági standard kategóriában: 4. Kósa István-Pap Szandra, 6. Horváth Gyula-Kálmán Adrienn.
Felkészítő tánctanár: Szatmári Nagy Szilvia.

++++++++++++++++++++++++

Íjászverseny

Gödöllő adott helyet a magyar íjászsport egyik legjelentősebb eseményének, a dr. Fábián Gyula terepíjász emlékversenynek. A július 5-6-án zajló küzdelmeken párhuzamosan két versenyt rendeztek az ország egyik legszebb, de legnehezebb pályáján. Az egyiken a minősítő szinteket elérni kívánó versenyzők, a másikon az úgynevezett örömíjászok vetélkedtek.

Mindkét napon 24 céltáblát kellett leküzdeni a versenyzőknek, céltáblánként a maximálisan elérhető pontszám három vessző esetén tizenöt pont volt. Az első osztályú minősítéshez nyolcvan százalékot, a másodikhoz hetvenet, míg a harmadik osztályúhoz hatvan százalékot kellett teljesíteni. Mint ismeretes, a versenyző úgy tud egy minősítési szintet elérni, ha a versenyévben kettő alkalommal teljesíti az adott szintet. A Szentesi Szabadidős Sportklub íjász szakosztályától három versenyzői indult a rendezvényen. Dr. Harmath Levente a minősítő kategóriában hetvenkét százalékos teljesítménnyel - mindkét napon teljesítve a második osztályú szintet - összesítésben a második helyen végzett úgy, hogy a vasárnapi versenyt megnyerte.

Az örömíjászok között Némedi Márk ifjúsági korú versenyzőnk 1. helyezést ért el, Molnár Zsolt a felnőtt kategóriában a középmezőnyben végzett.


<<< Vissza