<<< Vissza

Kéthetes turnusokban

2003. július 11.

 
Június 16-tól augusztus végéig nyári napközis tábor működik az Általános Iskolai Kollégiumban. Az igazgatónő, Juhász Eszter előzetes információi szerint mintegy 52 fő jelentkezett a város általános iskoláiból. A tartalmas időtöltést színes és változatos programokkal szeretnék megvalósítani a táborvezető pedagógusok és segítőik, természetesen a gyerekek aktív közreműködésével.

Így a tervezett napirendben van kézműves foglalkozás, (origami, gipszkiöntés, festés, agyagozás, makramézás, játékos ügyességi vetélkedők, sportolás - foci, kosárlabda...), heti egy alkalommal strandolás, lovaglás, sétakocsikázás, kirándulás, kiállítások megtekintése, sok-sok játék, stb. A programokon való részvétel kedvezményes minden táborozónak, ugyanis a kollégium sikeres pályázat útján anyagi forráshoz juthatott. Így sikerült kirándulást szervezni Szegedre, a Vadasparkba is.

A gyerekek hosszabb, rövidebb ideig élvezhetik a tábor által nyújtott lehetőségeket. A szülők döntik el ki meddig marad... s mikor tud a család együtt örülni a nyárnak a várt szabadság ideje alatt. De addig, míg a szülők dolgoznak, van alkalom új barátokat szerezni, új élményekkel gazdagodni, s igazán finomakat enni a tábor konyháján.

A nyári tábor pedagógusai kéthetes turnusokban váltják egymást. Tudásuk, tapasztalatuk, emberségük legjavát adva igyekeznek a nyarat szebbé, maradandóbbá tenni. Az első két hét eltelt. Meglepetést kaptunk mi is felnőttek - a gyerekektől. Saját ötletből merített kimunkált koreográfiát a "legmenőbb" zenére. Megható volt e kedves gesztus (még a fehér blúz, ing, és a smink is előkerült) s világossá vált, mi volt az egész heti titkolózás alapja. Köszönjük figyelmességeteket! Zárásként oklevél és édesség jutott a tábor résztvevőinek a versenyeken elért eredményeikért. Jó volt veletek! Kívánunk jó egészséget, s változatlanul víg kedélyt a napsugaras nyárban.
a tábor vezetői: Bencsik Szilveszterné, Bálint Attila, Havasiné Szűcs Hajnalka


<<< Vissza