<<< Vissza

Gondolatok

2003. július 11.

 
Újabban közkeletű használatba került egy politikus erkölcsinek szánt mondása: "Ez több, mint bűn: hiba!" Nem tehetek róla, de ezzel a bennem holtomig élő teológus kénytelen ellenkezni, lévén az egész megállapítás erkölcsileg is, jogilag is egyszerűen szamárság. A hiba az hiba, legtöbbször ártalmatlan tévedés, melléfogás, amit könnyen kijavíthat az ember. A bűn ellenben Isten és ember ellen elkövetett súlyos vétség (a vétségnél is súlyosabb), amelyre büntetés, bűnhődés következik. Ezekkel a szavakkal ne szórakozzék senki!

+++++++++++++++++++++++++++

Esti mesét hallgatok a rádióban. Az összegző tanulsága az, hogy mindig a hatalmasnak van igaza a szegény emberrel szemben. Hirtelen Arany János szólal meg bennem: Nem mese ez gyermek!" De nem ám, ez a való világ, a többi a mese...

+++++++++++++++++++++++++++

Ha nehézségeid vannak, ne panaszold el másoknak: csak azzal a néhány családtaggal, baráttal beszéld meg, akik nagyon szeretnek téged.

+++++++++++++++++++++++++++

Aki feleslegesen használ idegen szavakat, az vagy kérkedik, vagy szegényes a magyar szókincse. Olyan szép ez a mi magyar nyelvünk és olyan gazdag, mindenre van találó szava!

+++++++++++++++++++++++++++

A legrövidebb életű emberek a hősök.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza