<<< Vissza

Dolce Vita a színházban
Egy színpadon a Beatles legendával

2003. június 20.

 
A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola ez évben is megrendezi nyári modern táncestjét. A június 20-án, pénteken este 7 órakor a Tóth József Színházteremben kezdődő bemutatón a nézőknek alkalmuk lesz betekinteni a színpadi tánc világába, ezen belül fesztiváldíjas show tánc, funky és hip-hop, modern dzsessz és balett produkciók gazdagítják a programot.

Ez már a negyedik hagyományosnak számító táncestünk - tájékoztatta lapunkat Vass Sándor művészeti vezető. - Úgy éreztem, sokkal többet érdemel a tanulók év végi munkája, mint ha azt egy szűkebb szülői rétegnek mutatnánk be. Akkor döntöttem úgy, hogy rendezzünk egy nagy évzáró bemutatót. Mára már átalakult az a koncepció is, amely a rendezvényt szülte.

Legyen egy olyan táncos esemény, amely több produkciót egyesít. Jelenleg annyi jó anyaggal dolgozom, hogy megtöltenek egy színházat. Erre az estre külön koreografáltam egy darabot. Formabontók lettünk az est szerkezetében is. A 6-8 vidámabb, pörgősebb könnyűzenei produkció mellett bemutatunk egy 15 perces modern táncdarabot, ami tartalmi jellegű. A címe Dolce vita, azaz: boldog élet. Nagyon kellemes hangú francia sanzonra épül, három zeneszámból áll. Emberek életét mutatja be. Elgondolkodtat. Régóta tervezem, mostanra végre összeállt a dolog.

Ez egyben a diákok vizsgaelőadása is. A helybéliek mellett fellépnek Vass Sándor orosházi tanítványai is. Több mint száz gyerek szerepel majd. Mint megtudtuk, a művészeti iskola növendékei mellett egyéb vendég táncművészeti és meglepetés produkciók is színpadra kerülnek.

Vass Sándor egyébként jelenleg magántáncos, Egerben dolgozik egy balett-koreográfiáján. Az Állami Balettintézet koreográfus szakán tanul. S ami talán szenzációszámba mehet az életében, 12 amerikai táncos mellett, másik három magyar profi táncossal beválogatták Paul Mc Cartney budapesti koncertjére. Fellépett a koncert előtti showműsorban.

- Fantasztikus volt - meséli. - A koncert végén a zenekar, a tánckar együtt hajolhatott meg az énekessel. Előttem két lépéssel állt a Beatles-tag. Csodálatos volt. Valahol nekünk is tapsolt 13 ezer ember.

(lovas)


<<< Vissza