<<< Vissza

Szemet-lelket gyönyörködtet
Díjátadás a galériában

2003. június 20.

 
Aki nemcsak a strandon, fürdőruhában szeret gyönyörködni az emberi test szépségeiben, hanem a mezítelenség esztétikus és művészi ábrázolását is kedveli, az minden bizonnyal jól érezte magát szombat délután a Szentesi Galériában, ahol a XII. Országos Aktfotó Kiállítás legszebb képei részesültek elismerésben.

A díjátadót Forgó Róbert és együttese vezette fel, majd Rónyai Rita a Szentesi Fotókör vezetője köszöntötte a megjelenteket. Kruzslicz Pál a Művelődési Központ igazgatója nyitóbeszédében örömmel és büszkeséggel emelte ki, hogy a pályázók részéről sosem látott érdeklődés övezte az idei kiállítást. Minden eddigi rekordot megdöntve ugyanis 85 szerző 465 alkotása érkezett be szerte az országból, melyekből a tárlaton 38 művész 83 fotója látható. A művelődésszervező hozzátette: külön öröm, hogy Szentes már 1982-ben felvállalta e sokszor felemás módon kezelt művészet bemutatását.

A város hozzáállását egyébként mi sem bizonyítja jobban, minthogy a díjakat Szirbik Imre polgármester adta át a művészeknek. Nevezetesen: első helyen a sepsiszentgyörgyi Hlavathy Károlynak, aki Hajnal, Próba, Sodrásban valamint Műtermi tanulmány című képeivel a legjobbnak bizonyult, másodsorban a szentesi Nagy Istvánnak (a Textillúzió-Bimbók sikere nyomán), majd harmadikként Szatmáry-Király Ádám sajógalgóci fotóművésznek, akinek Bezártság című műve nyerte el a szakma elismerését.

Különdíjban részesültek: Bihari Gábor, Henning János, Hutka Gábor, Horváth Endre és a Lékó Tamás-Szőke János páros. A MAFOSZ plakettjét Marton Ferenc mindszenti művész vehette át. A szigorú zsűri egyhangú véleménye szerint a pályázat magas színvonalat hozott, az itt kiállított művek a mai magyar aktfotózás csúcsát képviselik. A képekben június 21-ig lehet Szentesen gyönyörködni, azután Szolnokra, majd Székesfehérvárra költözik a kiállítás.

PK


<<< Vissza