<<< Vissza

Ünnepélyes díjátadás
 Országos Aktfotó Kiállítás

2003. június 13.

 
Tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör az országos aktfotó pályázatot. A kétévente megszervezett pályázatra ebben az évben 85 szerző jelentkezett és 465 képet küldött el zsűrizésre. A háromtagú bíráló bizottság: Eifert János, Juhász Miklós és Módos Gábor fotóművészek 38 szerző 83 fotóját javasolta az országos aktfotó kiállításra.

A rangos tárlatot június 14-én 15 órakor Kruzslicz Pál, a Szentesi Művelődési Központ igazgatója ajánlja a fotósok és a közönség figyelmébe. A díjátadó ünnepségen Szirbik Imre polgármester adja át a helyezettek jutalmait. Ebben az évben Hlavathy Károly sepsiszentgyörgyi alkotó nyerte el az 1. díjat, a 2. helyezett a szentesi Nagy István lett. A fotósszervezet plakettjét a mindszenti Marton Ferenc veheti át a szombat délutáni kiállítás-megnyitón.

A már látható szentesi kiállítást június 21-ig tekinthetik meg a nézők a főtéri Galériában, majd ezt követően Szolnokon mutatják be a képeket, a Fotóművészeti Nyári Egyetem keretében. Szeptemberben pedig Székesfehérvárott láthatók a legjobb hazai aktfotósok képei.


<<< Vissza