<<< Vissza

Éremeső

2003. május 30.

 
Még lehet a vidék legjobbja a Bertók SC az OB I/B-s vízilabda -bajnokságban. A Kontavill-Szentes utánpótlás csapatai közül az ifik és a serdülők a hátralévő mérkőzésektől függetlenül dobogósak. A Carnex serdülő lányai két győzelemmel köszönték meg a bajnoki aranyat Kozák Lászlónak.

Újabb papírforma győzelemre készülve fogadta a fővárosi Bánki Donát csapatát a Bertók SC vasárnap délután. A mérkőzés a második negyed közepéig a hazai gárda előzetes tervei szerint alakult, de dr. Bertók Gyula fegyelmezetlensége miatt a folytatás kicsit nyögvenyelősre sikerült. A végleg cserével kiállított balkezes játékos hiányát megszenvedte a szentesi csapat támadó játéka. A mérkőzés végére feljavuló, és három gólos előnyt kicsikaró Bertók-fiúk az utolsó percekre kiengedtek, így szoros hajrában szerezték meg a 8-7-es győzelemért járó két pontot.

Az ismét duplafordulóban viaskodó fiatalok kitettek magukért, a létező összes pontot megszerezték a hétvégén. Szombaton a dobogós csatában esélyes Vasas látogatott a Kontavill-Szenteshez. Pengő László irányításával a gyermek csapat 7-3 győzött. A helyi serdülők számára létfontosságú mérkőzésen 7-6-os, az ifik hasonlóan küzdelmes harcában 6-5-ös szentesi siker született. Vasárnap, szintén a ligeti uszodában rendezett Szeged elleni összecsapások a szombati derbikhez képest levezetésnek tűntek. Csak a serdülőknek gyűlt meg a bajuk a Tisza-partiakkal, így is 9-8-ra győztek. A gyermek gárda 15-1-re, az ifik 12-4-re lépték le a szegedieket.

A Carnex-Szentes serdülő csapatára két mérkőzésből álló rájátszás várt, de a pólós bakfisoknak ez nem okozott gondot. A Kecskeméti Villanó Fókákat 11-6-ra, a Dunaújvárost 13-3 győzték le, ezzel százszázalékos évadot produkált Kozák László edző csapata.

B. D.


<<< Vissza