<<< Vissza

Szerencsi: irány a felsőház!

2003. május 30.

 
Az elmúlt év augusztusában néhány fiatal labdarúgó azzal a kéréssel fordult Szerencsi Istvánhoz, hogy segítsen egy NB II-ben szereplő kispályás labdarúgócsapat megalapításában, a bajnokságban való elindításában. Kérésük meghallgatásra talált, létrejött a Szentesi Vasutas futsal gárdája, amely történetének első bajnoki esztendejének a végén a 7. helyen végzett a tabellán. A csapat technikai vezetője és egyben edzője, Szerencsi István nyilatkozott lapunknak.

- A csapat létrehozásában nagy szerepe volt a Szentesi Vasutas Sportklubnak, amely felkarolta a gárdát, vezetői pedig támogatták elképzeléseinket. Szeptember elején kezdtük a bajnoki évadot, tizenöt igazolt játékossal, akiknek - bár jó néhány mérkőzéssel a hátuk mögött érkeztek a klubba - a futsallal és annak szabályaival meg kellett ismerkedniük. Konkrét terveink nem voltak, hogy hányadik helyen kellene végeznünk a bajnokságban, két cél volt csupán: a futsal alapjait lerakni Szentesen, és a bajnoki év végére jöjjön létre egy egységes, ütőképes gárda.

- Változott-e a keret összetétele szeptember óta?

- Igen, folyamatosan cserélődött a garnitúra és gyakorlatilag a bajnokság utolsó harmadára alakult ki egy ma már állandónak mondható 15-18 fős társaság. A menet közbeni erőfeszítések jól sikerültek, ennek köszönhető, hogy a várakozáson felül szerepelt csapat.

- Kik voltak azok, akik a bajnokság során a gárda húzóembereinek bizonyultak?

- Igazából nem emelnék ki senkit, akik pályára léptek valamennyien igyekeztek mindig a maximumot kihozni magukból.

- Milyen elképzelésekkel vágnak neki a következő bajnoki idénynek?

- Minimális célkitűzésünk a felsőházba kerülés, amely minimum a hatodik hely megszerzését jelenti.

- Hogyan alakul a csapat nyári programja?

- Kisebb szünet következik, majd jön a felkészülés a rajt előtt három héten keresztül pedig közösen folytatjuk a munkát. Terveink között szerepel a csapat megerősítése, két játékos érkezése várható, ám a távolabbi jövőre gondolva igyekszünk fiatal játékosokat is a csapat közelébe csalogatni. Végül még egy fontos információ: bár a hétfői játéknapok továbbra is megmaradnak, a kezdési időpontokat korábbra hozzuk, remélhetően így még többen látogatnak majd ki a hazai mérkőzéseinkre.

Hering Viktor


<<< Vissza