<<< Vissza

Ötletbörze és játék a Klauzálban
 Litvánok, olaszok, spanyolok

2003. május 30.

 
Az európai uniós közeledés szép példája az a Comenius-program, amely lehetőséget teremt az iskoláknak a nemzetközi együttműködésre. Lényege a közös összehangolt projectmunka a választott témakörben, minimum 2 uniós ország és mások részvételével.

A Klauzál Gábor iskola történetében ez már a második hároméves project, és jelenleg olasz, spanyol és litván iskolák a partnerek, a témakör pedig: a játék szerepe a gyermekek életében. Csak a cím játékos, a munka nagyon is komoly. Az első évben minden ország egy társasjátékot készített a megadott mesére. Most valódi ötletbörze és kiállítás alakult ki a rengeteg kézzel készített és felsorakoztatott játék során. Nagyanyáink mai rongybabájától a legfuturisztikusabb megoldásokig minden előfordult.Az ajándékba itt hagyott játékok az iskolában megtekinthetők.

Az éves munka értékelését minden évben és mindig más országban egy találkozó zárja, amely egyben előkészíti a következő projectév feladatait is. Ide a koordinátorok és legaktívabb segítőik érkeznek. Ebben az évben a Klauzál iskola adott otthont a színvonalas munkaértekezletnek, ahol helyett kapott a város és a régió, valamint a főváros bemutatása is. Az ópusztaszeri emlékpark megtekintése, a Budai vár és gyönyörű környezete egyformán lenyűgözte a litvánokat, olaszokat, spanyolokat. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy a magyaroknak van mit vinni az unióba.

A projectkoordinátor Molnárné Szalai Edit remek programot szervezett, a város részéről pedig az alpolgármester szeretettel fogadta az iskola valamint Szentes vendégeit, és a város régi fotóiból összeállított könyvet nyújtotta át, hogy ne csak szívükben, de szemükkel is őrizzék a baráti fogadtatás emlékét.

Téli Márta, tanár
Klauzál Gábor Általános Iskola


<<< Vissza