<<< Vissza

Gyermeknap a Damoban

2003. május 30.

 
Kihasználva a jó idő és a színvonalas rendezés adta lehetőségeket több száz kicsi és nagy kereste fel május 24-én, szombaton a Damo gyermeknapot. A Damjanich János Tagiskola udvarán rendezett egész napos program kikapcsolódást nyújtott a sportolni és a szórakozni vágyó fiatal generációnak, a kíváncsi természetű nebulók pedig érdekes információkkal gazdagodhattak.

A tűzoltó és a rendőrségi sziréna hangja már messziről érzékeltette, hogy ezen a napon mindent szabad a gyermekeknek. A fülsüketitő zaj cseppet sem zavarta a tűzoltókocsi volánjánál sorakozó csöppségeket, sőt egymást váltva adtak "hangot" boldogságuknak.

Az iskola bejáratánál fagyi és vattacukor, néhány lépéssel bentebb szendvics és üdítő várta az éhező-szomjazó szájakat. Az érdeklődő, megérkezése után szinte minden irányban találhatott magának elfoglaltságot.

A kézügyesség határait vizsgáló kicsik aszfaltrajzversenyen és kézműves műhelyekben próbálhatták ki gyurmázó, festő és gyöngyöző tehetségüket, az indián regényeken cseperedő apróságok íjat ragadhattak, hogy azzal vegyék célba a képzelt ellenfelet. Akik csak szemet gyönyörködtetni jöttek a Damoba, azok tánc- és karatebemutatót láthattak, a repülés rabjai pedig modellező repülőgépeket csodálhattak meg landolt állapotban.

Rékasi Vanda, a Koszta József Általános Iskola harmadik osztályos tanulója szülői bátorításra látogatta meg a számtalan műsorszámmal kecsegtető programot, első útja két gömb fagyi kíséretében a srácok kispályás labdarúgó-mérkőzésére vezetett. A felfelé kúszó nap egyre jobban fűtötte a gyermeki zsivajban oldódó hangulatot, amit látványában ugyan tovább korbácsolt, de hőérzet szempontjából mérsékelt Atkári Róbert tűzoltó őrmester impulzus puskával tartott bemutatója.

A késő délutánig tartó rendezvény utolsó óráiban a zenéé volt a főszerep. Előbb a Lajtha László Zeneiskola ütőegyüttese szolgáltatta a talpalávalót, később sztárvendégek, a Desperado együttes fokozta a jókedvet.
Kárpáti Lajos, a tagintézmény vezetője érdeklődésünkre elmondta, rettentően örül, hogy a látogatók többségét képviselő 6-18 éves korosztály figyelmét lekötötték a Szabadidős Sportklub, a Damjanich utcai óvoda és a Vöröskereszt helyi szervezetének színes programjai. A rendezvénnyel kapcsolatban hozzáfűzte, a képviselő-testület és a helyi ÁFÉSZ is hathatós anyagi támogatással segítette a gyermeknapot, az intézmény dolgozói és a szülői munkaközösség vezetői pedig odaadó munkájukkal tették zavartalanná a lebonyolítást.

B. D.


<<< Vissza