<<< Vissza

Veteránautókat láthatunk
Felélesztik a klubéletet

2003. május 30.

 
A Magyar Autóklub Dél-alföldi Területi Szervezete küldöttjelölő gyűlést tartott az elmúlt héten a szentesi MÁV Művelődési Házban. Az összejövetelen szó volt az autóklub szerkezeti átalakításáról, prioritást élvező feladatairól, valamint a helyi csoport idei rendezvényeiről.

Borsi István, az Autóklub dél-alföldi szervezetének elnökségi tagja lapunk kérdésére elmondta, az elmúlt években a legfontosabb célkitűzés az volt, hogy az uniós jogharmonizációnak megfelelően, szerkezetileg tudjon megújulni az idén 102 éves Magyar Autóklub. Ezt a célt részben sikerült elérni, de a jövőben holding formában kell működtetni a szervezetet. A hárommilliárd forintos vagyonnal rendelkező autóklub hatmilliárd forintos bevételt könyvelhetett el az elmúlt esztendőben, és ennek a jókora összegnek csupán 18 %-a származott tagdíjakból. A fennmaradó 82 %-ot a hatalmas fejlődésen átment segélykérőrendszer, az autószállítási, a műszaki, a turisztikai és a humán-oktatási üzletág termelte ki.

A műszaki üzletág fejlesztésébe bekapcsolódva Tiszakécskén közel 130 millió forintos beruházással új műszaki állomás épül hamarosan, ami nem csak a szolgáltatás minőségi javulását teszi majd lehetővé, de főként a régióra jellemző mostoha munkaerő-piaci helyzet orvoslását is szolgálja. Az idén négy lépcsőben megválasztandó vezetőség továbbra is prioritásként kezeli a baleset-elhárítással és környezetvédelemmel kapcsolatos feladatait, valamint nagy hangsúlyt fektet a falusi turizmus népszerűsítésére is.

A több mint ezer tagot számláló szentesi csoport képviselői a klubélet felélesztésén fáradoznak. Éppen ezért augusztus közepén a Szegeden rendezendő Csonka János Veteránautó Találkozó húsz 1930 előtt gyártott Oldtimerét próbálják egy napra Szentesre csábítani. Ehhez a bemutatóhoz azonban szükség van önkormányzati segítségre. A további tervekről kiderült, Szeged, Hódmezővásárhely és Szentes részvételével női vezetéstechnikai ügyességi versenyt rendeznek szeptemberben, amire várják a hölgysofőrök jelentkezését. Az őszi programok között szerepel még egy velencei utazás, amelyen negyven szentesi autóklubtag vesz majd részt valamint egy nyílt nap a szentesi műszaki állomáson, ahol a téli előkészületekkel kapcsolatos minden vizsgálatot ingyen kaphatnak meg a nap vendégei.

Ami a tisztújítást illeti, a helyi csoport Dévay Istvánt és Király Istvánt jelölte küldöttnek a június 2-án, Tiszakécskén rendezendő területi gyűlésre.

B. D.


<<< Vissza