<<< Vissza

Gyerekcsalogató verseny

2003. május 16.

 

Nem túlragozva, csupán a miheztartás, illetve az objektív tájékoztatás végett a számok tükrében szeretném bemutatni az idei és az elmúlt év általános iskolai beiratkozások tényleges adatait.

A Szentesi Élet előző heti számában megjelent észrevételhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, egy helyen tényleg vétettem. Hibás megállapítást ott tettem, amikor a "gyerekcsalogató versenyben" a Koszta József Általános Iskolának címeztem egy többéves veretlenségi sorozatot, holott 2002-ben a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola futott be elsőként 74 fővel.

Ezért a "trónfosztásért" ezúton kérek elnézést az érintettektől.
A lényeg: a tavalyi évhez képest 329-ről 336-ra nőtt az idén az általános iskolákba beíratottak száma. A legnagyobb presztízsveszteséget az előbb említett Szent Erzsébet Általános Iskola szenvedte el, 74-ről 43-ra csökkent a jelentkezések száma. A Koszta József Általános Iskolában 71-ről 68-ra, a Klauzálban 50-ről 49-re redukálódott a létszám. A többi intézményben, így a Széchenyiben 8-ról 10-re, a Deákban (beleértve a Damjanichot) 61-ről 63-ra, a Petőfiben 24-ről 54-re (!), a Kiss Bálintban 41-ről 46-ra, és a Rigó Alajos Általános Iskolában 0-ról 3 főre nőtt a beíratott gyermekek száma.

Az intézményenként megállapított létszámkeretről, és az abból adódó osztályindítási lehetőségekről a mélyen tisztelt képviselő/igazgató úr az elmúlt héten minden igényt kielégítően tájékoztatta az olvasókat.

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskolában 2 diák nem érettségizik a hetven végzős közül. Pádár Zoltánné igazgató elmondta, hogy hagyományaikhoz hűen a mostani ballagásra is eljönnek az ötven évvel ezelőtt végzett tanulók. A volt diákok közül huszonegyen jelezték részvételüket, akik az egykori osztályfőnök, Kocsis István vezetésével járták be újra az iskola termeit. A Boros diákjai is szép eredményeket értek el a tanév során. Az Implom József helyesírási verseny országos döntőjén első helyezést, a győri Kazinczy versenyen ugyancsak aranyérmet és különdíjat kapott az iskola versenyzője.

A Boros Sámuel Szakközépiskola a megye második legjobb szakközépiskolája. A kétszeres túljelentkezés mellett még most is sorban állnak az esetlegesen megüresedő helyekért a végzős nyolcadikosok.

B.D.


<<< Vissza