<<< Vissza

Gondolatok

2003. március 7.

 
Magyar népünk mostani helyzete pontosan olyan, amilyen a bibliai Izraelé volt akkor, amikor az egyiptomi fogságot követő 40 esztendős pusztai (sivatagi) vándorlás után az Ígéretek Földjéhez, a Kánaánt határoló Jordán folyóhoz értek, s megtudták, hogy Kánaán nem üres Éden-kert, gazdag föld, hanem sok-sok pogány királyság tartja hatalmában s erős várak is vannak benne. Elfogta őket a bizonytalanság: érdemes-e megkísérelni az átkelést a Jordánon és harcok árán betelepülni Kánaánba?

*********************************

Április 12-én igent vagy nemet kell mondania minden magyar állampolgárnak erre a kérdésre: belépjünk-e az Európai Unióba? Mit teszel? Én azt, amire évek óta biztattak az ország vezetői: igennel szavazok.

*********************************

"V. M. szociológus visszavonta B. Zs. ellen indított perét, mert a bíróság három és fél év alatt (!!!) nem találta meg a közismert újságírót, aki ez idő alatt két másik perének tárgyalásán is megjelent." Az igazság azt tartja, hogy hamar munka sose jó, meg a jó munkához idő kell, de ami sok az sok...

*********************************

Végre egy jó hír: megjutalmaztak két rendőrt, meg egy vadőrt, akik egy nyolc kilométeres, hóviharban kocsival járhatatlanná vált úton elalélt és a fagyhalál szélére jutott idős ember keresésére gyalogosan nekivágtak a veszélyes útnak, megtalálták és kórházba juttatták a szerencsétlen öreget, aki ma is él. Ugye, hogy nemcsak az hír, ami gonoszságról, erőszakosságról szól?

*********************************

Nem írom meg az életem regényét, mert ami nekem hosszú regény, az másnak csak egy történet. Különben is: manapság nincs olyan idős ember, akinek a sorsa ne lenne alkalmas arra, hogy regényt írjanak róla. Azonkívül: ugyan hányan lennének kíváncsiak az én életem regényére...?

*********************************

Minden hosszú várakozás felőrli a reménységet. Csak a hit tudja ébren tartani.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza