<<< Vissza

Leszavazták Szirbik javaslatát
A megyei közgyűlésben

2003. március 7.

 
Csongrád Megye Közgyűlése több döntést hozott a kórház ügyében. A személyi kérdés mellett a 2003-as költségvetés módosító javaslatai között is szerepeltek az intézményt érintő döntések.
A tanácskozás végén Szirbik Imre polgármestert arról kérdeztük, mennyire befolyásolják ezek a döntések a kórház további működését?

- Vegyes érzelmek alakultak ki bennem a döntések miatt. A személyi kérdésben korrekt, humánus döntést hozott a testület dr. Kovács Ágnes ügyében. Úgy érzem dr. Kispál Mihály megbízásával olyan ideiglenes vezetőt állított az intézmény élére, aki élvezi a dolgozók, az orvosi kar bizalmát. Évekkel ezelőtt igazgatóhelyettesként is bizonyított, mint vezető. Ráadásul közel negyven éve dolgozik az intézményben.

- A módosító indítványainak fogadtatásával már nem annyira elégedett. Miért?

- Azt kértem a közgyűléstől, hogy két olyan a költségvetést érintő döntést hozzon meg, ami többletforrást nem igényelt volna. Ugyanakkor jelezné, a kórház mostani állapotát úgy próbálja megoldani, hogy nem visszacsonkolja a részlegeket és a működést, hanem a stabilitás minél előbbi elérését támogatja a megye. Néhányan a javaslatokat vagy félreértették, vagy félremagyarázták.

- Mit javasolt?

- Két tételről kértem döntést. Tízmillió önrész megmaradt egy sikertelen pályázat után. A fürdő reumatológiai részlegének fejlesztése nem kapott támogatást. A saját erőt kértem hagyjuk a kórháznál. Nem fogadták el, a pénzt a céltartalék-keretben hagyták.

A másik: az önkormányzati biztos költségeit a nehéz sorsú kórház költségeiből kell fedezni. A megye rendelte ki a biztost, fizesse ki a kiadásokat. Nem fogadta el a közgyűlés. Tízmillió feletti összegről döntöttek. Szeretném, ha mindkét döntést újra tárgyalná a megyei testület - mondta Szirbik Imre polgármester.

K. P.


<<< Vissza