<<< Vissza

Szalva Péterre emlékeztek
Asztalitenisz versennyel

2003. február 28.

 
Az elmúlt hét szombatján rendhagyó módon a szentesi Vetőmagkutató Állomás adott otthont egy sporteseménynek. Dr. Szalva Péterre, a kutató egykori igazgatójára, a szentesi asztaliteniszsport legnagyobb alakjára emlékezve rendeztek nyílt városi versenyt a Kurca partján. Mint azt a torna szervezői elmondták, határtalan szellemi képességei mellett mindenen felül kerekedő elhivatottsága volt az, ami tudományos és sport sikereit, s ezzel együtt a helyi asztalitenisz virágkorát is megalapozta. Az ő általa vezetett szakosztályban 60-70 pingpongos ütötte a labdát, és ez a létszám a mai napig felülmúlhatatlan.

Február 22-én a régi időket idézve 45 versenyző nevezett, s állt az asztalokhoz. Minden korosztály - beleértve a tízesztendős Bod Barnabást és a 69 éves Kovács Istvánt - képviseltette magát, és a hölgyek is tiszteletüket tették a viadalon. Akár egy gazdag reggelin, hat asztalnál pattogtak kiflibe a szervák. A játékosok a nyeshetetlent is tovább nyesték. Pörge, csusza, nec váltotta egymást, s közben csak a legjobbak maradhattak versenyben. Az egyenes kiesést követően négy kategóriában hirdettek győztest, akiknek Dr. Szalva Péter özvegye, Erszike néni adta át a díjakat. Férfi egyesben első helyen T. Nagy Zsolt végzett, őt Zoltai Zoltán és Erdész Tibor követte. A hölgyeknél Katona Mátyásné vihette haza a győztesnek járó kupát, második helyen Dobóvári Ilona, a harmadikon Kőszegi Éva végzett. Férfi párosban a Rácz-Ifj. Kocsis duó szerezte meg a győzelmet, ezüstéremmel a Barta-Takács, bronzéremmel a T.Nagy-Zoltai páros térhetett haza. Női párosban az egyéniben is remeklő Katonáné Négyesinével kiegészülve ismét tarolt, őket a Dobóvári- Kérdő páros és Tarjányi-Kőszegi duó követte a dobogón.

A verseny után az egykori tanítványok virágokkal és pingponglabdákkal díszített koszorút vittek (képünkön) az egy éve elhunyt kiváló sportember sírjára.

B. D.


<<< Vissza