<<< Vissza

SzVSC: tisztújítás
Öt szakosztályt működtetnek

2003. február 28.

 
A Szentesi Vasutas Sportklub alapszabálya előírja, hogy négyévenként tisztújító közgyűlést kell tartani. Erre került sor a közelmúltban, az ott történt eseményekről tartott tájékoztatót Makra Zoltán, régi-új elnök.

A mandátuma lejárt a sportklub régi vezetésének. Ezen a küldöttgyűlésen, melyen 32 fő volt jelen (az öt szakosztály öt-öt fővel képviseltette magát, plusz a hétfős elnökség). Számot kellett adni az elmúlt négy évben végzett munkáról, illetve a következő négy évre jutó feladatokról. A vasutas klub első emberének bevezető mondatai után, az SzVSC öt szakosztályának munkáját ismertette, melyet az eltelt négy év alatt végzett. 2002-ben egy-két kardinális változás történt. nevezetesen egy szakosztály, a női kézilabda megszűnt, illetve átkerült a Szentesi Kinizsihez. Egy új teremlabdarúgó szakosztály (futsal) alakult. Ezeket a változásokat a küldött közgyűlés elfogadta.

Ezután következzenek a tények. Az új szakosztály, mely Szerencsi István vezetésével működik jelenleg 20 fős létszámmal, az új sportág NB II szintű bajnokságában. Ezt az évadot a tanulás, csapatépítés jellemezi. Az anyagi feltételeket teljes egészében a csapat teremti meg, pályázatok, támogatói segítség igénybevételével. Köszönet a fábiánsebestyéni polgármesteri hivatalnak a közlekedési jármű biztosításáért. Az egész csapat szép munkát végez, talán a legtöbb gólt lövő Györgyi Csabát, Jernei Csabát és Rúzs-Molnár Andrást lehet név szerint kiemelni.

A második a rögbi szakosztály, melyet Törőcsik Sándor irányít. Jelenleg csak felnőtt csapat működik, a létszám 25 fő. Az NB II-es pontvadászatban évek óta a dobogón végeznek. Célkitűzés a kadett csapat megszervezése és a következő évadban az NB I-ben való szereplés. Az együttes tagjainak nagy százaléka vidéki, így az edzések látogatása és a mérkőzésekre utazás mindenki részéről komoly áldozatot igényel. Baranyi Gábor, Szilágyi Csaba, Szabó Árpád, Nagygyörgy Ádám és Fekete Csanád teljesítménye kimagasló.

A természetjárók 40-50 fős állandó tagsággal működnek Varga Lajos szakosztályvezető szervezésével, a vasutas természetjáró szövetség égisze alatt. Éves túrázási terv alapján, szinte teljes egészében a tagság saját erejéből bonyolítják le a túrákat, maradandó élményekhez juttatva a már évtizedek óta összeszokott társaságot és a hozzájuk csatlakozó új és alkalmi társakat.

A vívószakosztály a tavaly év végén elhunyt Mónus Sándor irányítása alatt évtizedek óta megszokott színvonalon működött. Az elmúlt négy év alatt is számtalan sikeres szereplés van a hátuk mögött. Kiemelkedően szerepelt az általános iskolás Döme Zsolt, a középiskolás Döme Tamás, Darabos Dániel, Szeri Tamás, a felnőttek közül Barna Viktor (edző is). Czakó István szakosztályvezető valamint Barna Viktor irányításával továbbra is cél a színvonalas utánpótlásnevelés, a szakosztály működőképességének megőrzése. Annak ellenére, hogy a taglétszám, a korábbi 70 fölöttiről a középiskolát elvégzők eltávozása miatt lecsökkent.

A szabadidősport szakosztály Horváth Lászlóval az élen szervezi a korábban tömegsport rendezvényként ismert tevékenységet. Évtizedes hagyománya van 7-12 csapattal, évente három fordulóval megrendezett Máv-kupának, melynek keretében körülbelül 150 kispályás mérkőzést vívnak. "Loki" néven fiatalokból álló csapattal veszünk részt különböző teremlabdarúgó-tornákon, Horváth László, Szerencsi István, Bagi János és Tari Péter szervezőmunkájának köszönhetően.

A salakos teniszpályák tavasztól őszig működnek, a különböző versenyek lebonyolításában jelentős szerepet vállal a pályát gondozó és felügyelő Katona István és Tóth Sándor, akik 20-40 bérletes teniszpálya használó megelégedésére és elismerésére is rászolgálnak. A hagyományos vasutas-napi szabadidős sportnapon több száz résztvevő élvezi a foci, a tenisz, a teke, az asztalitenisz és a sakkmérkőzések izgalmát és egymás társaságát, gyermekeik különböző díjakkal motivált játékát. A különböző sportprogramok mellett kulturális rendezvénynek is helyt adunk. Az utóbbi években sporttelepünkre alapozva nagy sikerrel bonyolítottuk le a felsőpárti-nagyhegyi városrészek több ezer lakosát megmozgató nagyhegyi (felsőpárti) napok rendezvényét, amikor minden pálya és létesítmény a környékbeli lakosság apraja-nagyja rendelkezésére állt.

Az eddig ismertetett tevékenysége fő színtere a vasutas sporttelep. A továbbiakban a "Loki" első számú vezetője kijelentette: - Távlati cél, hogy ez a létesítmény egyre tökéletesebben feleljen meg az igénybe vevő vasutas és környékbeli lakosokból összetevődő sportszerető közönség elvárásainak. Ennek érdekében folytatjuk a füves labdarúgó-rögbipálya kialakítását, takarékos öntözési rendszerének megvalósítását. Célunk továbbá a klubházépítés folytatása.

A beszámoló után Makra Zoltán ismertette az újonnan megválasztott Szentesi Vasutas Sportklub vezetőségének névsorát. Elnök Makra Zoltán, gazdasági vezető Szirom Julianna, vezetőségi tagok Czakó István, Törőcsik Sándor, Horváth László, Varga Lajos és Szerencsi István.

Zárszavában az elnök hangsúlyozta: - A sportklubban az amatőrizmus és a saját áldozatvállalás is szerepet játszik az öt szakosztály működésében. A város a szakosztályok 2003-as indulásához, működéséhez szükséges költséget átutalta, amit ezúton is köszönünk. A mi klubunknál semmilyen fizetett "harcos" és edző nincs. Áldoznia kell annak, akik egészségesen akar élni, mozogni, szabadidejét eltölteni.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza