<<< Vissza

Lemondott az igazgató

2003. február 28.

 
Közvetlenül a Szentesi Kórházzal szemben érvényesíti kártérítési követelését az OEP a jogosulatlanul felvett műtéti támogatások visszafizetésére - tájékoztatott a Csongrád Megyei RFK sajtószóvivője.

A nyomozást az OEP akkori vezetőjének feljelentése alapján 2002. március 18-án rendelte el a főkapitányság. Az OEP nevében, annak jelenlegi vezetője az elmúlt évben október 31-én jelentett be a bűncselekménnyel okozott kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt. A rendelkezésre álló bizonyítékok magánokirat-hamisítás vétség alapos gyanúja miatt gyanúsítottként a kórház érintett osztályának vezető főorvosát, ezzel párhuzamosan elrendelte vagyonának zár alá vételét is. Az igazgató főorvos gyanúsítottkénti felelősségre vonására február 10-én került sor - egyben az ő vagyonának zár alá vételéről is határozott az eljáró nyomozó szerv.

Február 12-én az OEP-tól visszavonta polgári jogi igényét, de kárigényét nem. A feljelentésüket nem vonták vissza - ezt a hatályos jogszabályok alapján nem is tehetnék meg - azonban a nyomozó szervnek intézkednie kellett a zár alá vételek feloldásáról - mindkét gyanúsított esetében -, mivel annak jogi alapja a visszavonással megszűnt.

A főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya az újólag kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleményének elkészítését követően - várhatóan 1 hónapon belül - a nyomozást befejezi.

Szerdai fejlemény, hogy dr. Kovács Ágnes igazgató levélben értesítette a megyei közgyűlés elnökét arról, hogy az ellene indított eljárás iránti tiltakozásként lemond. Frank József, elnök szerint az intézmény csak engedéllyel vehet fel hitelt, a protézisek beültetésével kapcsolatos elszámolás napirenden van, a kórházban pedig a bővítéssel sem növekedett a beteglétszám.

A szövevényes ügyet lapunk megjelenésének napján tárgyalja Csongrád Megye Önkormányzata. Várhatóan önkormányzati biztost nevez ki a közgyűlés és megbízott igazgatót állítanak az intézmény élére. A döntésről következő számunkban tájékoztatjuk olvasóinkat.


<<< Vissza