<<< Vissza

Ötletekkel segítik a testületet
Külsősök a bizottságban

2003. február 21.

 

Heteken át e hasábokon az önkormányzat képviselői szólaltak meg, mondták el véleményüket. Kérés volt, hogy a testület mellett működő bizottságok külső munkatársai is kapjanak lehetőséget a lapban. Előző számunkban a lakásügyi bizottság tagjai mondhatták el véleményüket. Sorozatunkat a nevében hosszú, ám széles skálán mozgó kereskedelmi, mezőgazdasági, idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolatok bizottságának külsőseivel folytatjuk.

Halmai István a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség tagjaként került a bizottságba. Mint mondja, '89 augusztusától vesz részt az országos és a helyi önkormányzati politikában. Mint választási szövetséges szervezet, a Fidesz Magyar Polgári Párttal, a Magyar Demokrata Fórummal és a Kisgazda Polgári Egyesülettel közösen.

- Így kerültem a bizottságba - meséli. - Ez életem első testületi feladata. Úgy gondolom, a mögöttem álló tizenhárom év várospolitikai tevékenysége, s az a tény, hogy születésemtől fogva megszakítás nélkül itt élek Szentesen, hitet ad ahhoz, hogy ötletekkel, építő javaslatokkal segíteni tudjam a bizottság, illetve a testület munkáját. Azon belül legfőképpen az idegenforgalmi, a nemzetközi kapcsolatok ápolása terén próbálok valami pluszt nyújtani a munkában. Vasutasként, a MÁV Jendrassik György Gépészeti Főnökségen dolgozom, sokat jártam külföldön, tapasztalataim, kapcsolataim a segítségemre lehetnek ebben. Mellette városismeretemre, a város iránti szeretetemre hagyatkozhatok.

Kalmár Ferenc már két cikluson át volt a leghosszabb nevű bizottság tagja. Mint tudjuk, '94-98 között képviselőként szolgálta a várost. Nem ismeretlen előtte ez a munka.

- A Magyar Szocialista Párt delegált - mondja. - Vendéglátói képesítéssel rendelkezem, ebből adódóan a vendéglátásra, az idegenforgalomra van némi rálátásom. Ezzel tudom segíteni a bizottság, általa a testület munkáját. Nagyon sokat szorgalmaztam a termálmedence építését, végre és nagy örömünkre eljutottunk a megvalósításig. Ez úgy gondolom, nagy lendületet ad majd a város idegenforgalmának.

Sipos Antal az előző ciklusban is próbálkozott a választásokon. Akkor sem sikerült bejutnia a testületbe. Ez utóbbin csak hét szavazattal maradt el a győztestől, azt mondja, jók voltak az esélyei. A Kereszténydemokrata Szövetség tagjaként indult a megmérettetésen, a polgári összefogás oldalán, általuk került be külsősként a bizottságba. Kereskedő, élelmiszerboltjuk van a városrészben, mellette zöldségtermesztéssel foglalkozott. Azért a múlt idő, jegyzi meg, mert most nagyon rossz idők járnak a paprikásokra. Ő maga idén visszatér a virágtermesztésre.

- Azelőtt is szem előtt tartottam a nagyhegyiek sorsát, huszonöt esztendeje, immár - meséli. - Úgy éreztem, azáltal, ha közelebb kerülök a testületi munkához, többet tudok tenni értük, értünk. Most a hóeltakarítás okoz nagy problémákat mindenütt. Az emberek jobbléte foglalkoztat. Nagyon sok városi ember is jár ki oda, az ő érdekükben is ki kell állni. Ott van, illetve csak volt a nagyhegyi erdő. Kiszedték a fákat. Azt mondták, visszatelepítik a rá következő tavaszon. Nem lett belőle semmi. A nagyhegyi embereknek nem adták oda, pedig többen voltak, akik szakmai engedéllyel dolgozhattak volna. Még azt is vállaltuk, hogy betelepítjük utána. Ezt meg lehetett volna oldani abból a pénzből, amit akkor a favágóknak adtak. Ilyen dolgaink vannak. Próbálok elintézni ügyeket, amit tudok, ebben a Fidesz és a polgári összefogás frakciója is a segítségemre van.

Lovas József


<<< Vissza