<<< Vissza

Várva várt télbúcsúztató

2003. február 21.

 

Vidovics Ferenc felvétele az első karneválon 2002-ben készült

Ha esik, ha fúj, február 28-án, pénteken délután fél 2-kor kidobolják a télbúcsúztató városi karnevál kezdetét. Teszik mindezt botokkal, dobokkal, szlovéniai jelmezescsoport (busók, táncosok, zenészek) riogatja majd az embereket farsangi alakoskodással. Városnéző és bevásárló programjukon, mint hallottuk, forralt borral illik őket köszönteni.

Az első karnevállal úgy gondolom, nagyon sok embernek szereztünk kellemes perceket. Bízunk benne, hogy a második ilyen rendezvény hangulatát, a vidámságot a zord hideg sem tudja elvenni. Szeretnénk, ha minél több ember beöltözne és részt venne az ünnepségen - jelentette ki Szirbik Imre a sajtótájékoztatón.

A programok folytatásában pénteken délután 5 órakor bemutató lesz a Luther téren, este 8 órától pedig álarcos bulikba várják az érdeklődőket. Helyszínek: Buffaloo szalon, Panoráma söröző, Sphinx (helyőrségi klub).

Március 1-jén, szombaton délelőtt 10 órától a kicsiknek ad műsort a Pom Pom együttes a sportcsarnokban. Ebédszünetben pampuskát (farsangi fánk) osztanak a gasztronómiai udvarban, ahol sok más finom ételkülönlegesség várja a látogatókat. Délután fogatos sétakocsikázás, arcfestés, Coca-Cola-játékok, busó tánc, busó álarcok készítése színesíti a programot. Egy órától az általános iskolák felső tagozatos tanulói, valamint a középiskolás diákok tartanak bemutatót: elkezdődik a jelmezverseny.

Az utcai karnevál délután 4 órakor indul el a sportcsarnok elől. A gyülekezőket aszerint, hogy ki minek öltözik be, állítják majd a menetbe. A felvonulás a Kossuth utcán át az ifjúsági parkig vezet. Amennyiben az időjárás engedi, a gólyalábasok tartanak majd bemutatót a parkban. A fáklyások felvonulását követően látványos vízi téltemetést rendeznek. Visszatérve a léggömbökkel feldíszített sportcsarnokba már forró hangulat várja a télbúcsúztatókat, brazil szamba show-val és táncbemutatókkal.


<<< Vissza