<<< Vissza

Figyeljünk a belvízre

2003. február 21.

 

Az elmúlt hetek során a város területén összesen közel egy méternyi hó esett le. A lassú olvadás ellenére igen nagy hómennyiség halmozódott fel, melynek gyors olvadása belvízveszéllyel fenyeget. Az esetleges károk elhárítása, illetve a fertőzésveszély megelőzése érdekében az alábbi kéréssel fordulok a város lakosságához:

A  hóeltakarítás során az udvarokról és a bejárókról a havat a lakosság döntő része a belvízelvezető-árkokba helyezte el. Így lecsökkent az átereszek vízelvezető képessége. A víz levezetése érdekében kérem, hogy az ingatlan előtti bejárók átereszeit tegyék szabaddá.

A korábbi évek vízállásos területeiről a fertőzésveszély elkerülése érdekében kérem, hogy az ott tárolt trágya, trágyalé elszállításáról gondoskodjanak, az árnyékszékek űrgödreit kitisztíttatni szíveskedjenek.

Kérem, hogy a kertekben, gazdasági épületekben tárolt műtrágyát, növényvédőszereket víz által el nem érhető biztonságos helyre helyezzék el.

A várható belvízveszélyen csak közös összefogással lehetünk úrrá. Kérem, hogy idős, munkára bármilyen ok miatt képtelen szomszédainkra, ismerőseinkre figyeljünk oda és tőlünk telhető módon nyújtsunk számukra segítséget.

A védekezés teljes időszaka alatt - a mai naptól kezdődően - a tűzoltóság központi ügyeleti száma, a 105-ös telefon mindenkinek éjjel-nappal rendelkezésére áll, a védekezés koordinációja e telefonon keresztül történik, bejelentéseiket ide tegyék meg.

Bízom benne, hogy valamennyiünk hatékony együttműködésével az előttünk álló nehéz napokon úrrá tudunk lenni, s jelentősebb kár nélkül a várható belvízveszélyt el tudjuk hárítani.

Közreműködő munkájukat előre is megköszönöm.

Szirbik Imre
polgármester


<<< Vissza