<<< Vissza

Elkészült a második
Kettős sátor

2003. február 14.



A hét közepére elkészült az uszodában a tanmedencét lefedő sátor és befejezték a hozzá kapcsolódó munkákat. Vidovics Ferenc első felvételén még a medence fölött kiterített sátor látható, a második fotón már birtokba vették a kupola alatti tanmedencét az iskolások és az úszók.

Mint ismeretes: október végén a szélvihar összetépte és tönkre tette a két medencét lefedő sátrat. Mivel ez már többször megtörtént, úgy döntöttek a szakemberek, hogy két kisebb sátor biztonságosabban elviseli a szélnyomást. A képviselő-testület elfogadta azt a pályázatot, amelyet a megyei területfejlesztési alaphoz nyújtottak be. Az új sátrak közel 15 millióba kerültek, az összeget megkapta a város.

Helyreállt az eddig megszokott működési rend az uszodában és hozzáértők szerint legalább nyolc-tíz évig nem lehet különösebb probléma a most felállított két sátorral. A valódi, igazán hosszú távú megoldás a fedett uszoda lenne. A megvalósításról már többször tárgyaltak a város vezetői, így legutóbb, még az elmúlt évben Szirbik Imre polgármester megkereste a gyermek-, ifjúsági és sportminisztériumot. December 10-én a minisztérium főosztályvezető helyettese helyszíni szemlét tartott, és a minisztérium nem zárkózott el a megvalósítás támogatásától.


<<< Vissza