<<< Vissza

Két fronton BVSC

2003. február 14.



A felvétel a pécsi mérkőzésen készült.

Nem lehet okunk panaszra. Mindkét első osztályú vízilabdacsapatunk továbbjutott a Magyar Kupában. A fiúknak az OB I/B-s bajnokság középmezőnyébe tartozó Péccsel kellett megmérkőzniük, a lányok Szegeden három riválissal játszottak körmérkőzést.

A Kontavill-Szentes múlt hét szombaton utazott a baranyai városba, ahol az ismert útviszonyok miatt kisebb késés után el is kezdődhetett a találkozó. A pécsieket nem érte váratlanul, hogy már az első negyedben gólzáporral indított a Kurca-parti gárda, és ez a későbbiekben fokozódott. Szabó Nándi, Berki András és az ifjúsági válogatottban szereplő tizennyolc éves Juhász Zsolt voltak a legeredményesebbek, ők hárman tíz góllal vették ki részüket a 20-5-ös sikerből. A vasárnapi visszavágóra kilenc pécsi játékos vállalta a hosszú utat, akik közül az egykor Szentesen nevelkedett Bajomi Nagy György színészeket meghazudtoló alakítást nyújtva parádézott a medencében. Többek között az ő teljesítményének és két góljának köszönhetően a jórészt fiatalokkal felálló Szentes a szombati győzelemnél halványabb, 10-5-ös diadalt könyvelhetett el. A hétfői sorsoláson a kettős győzelemmel érkező
Szentes a BVSC-t kapta ellenfélül. Az első találkozót Budapesten játsszák február 15-én, szombaton.

A Carnex-Szentesnek három ellenfél jutott a Magyar Kupában: a bajnoki és a kupagyőzelemre egyaránt legesélyesebb Dunaújváros, a kecskeméti Villanó Fókák valamint a házigazda Szeged. Bemelegítésként a lányok a hírös város csapatát lépték le 16-7-re, majd következtek a vendéglátók, akik ellen a legnagyobb gondot az okozta, hogy a szentesi Vér Adriennt csere nélküli kiállítással sújtották a játékvezetők, így ő nem szerepelhet a folytatásban. Ennek ellenére 17-1-re győztek a lányok. Vasárnapra maradt a Dunaújváros, akik már az első negyedben nyomatékosították fölényüket, de a mérkőzés hátralevő idejében magára talált a Carnex, elkerülve ezzel a súlyos vereséget. A vége 15-7 lett. A csoportmásodikként továbbjutó Szentes a fiúkhoz hasonlóan a BVSC-t kapta ellenfélül a négy között. Az első mérkőzést szombaton a fővárosban, a másodikat vasárnap (február 16.) 11 órakor játsszák a szentesi uszodában. A visszavágó után nem sokkal Németországba utazik a Carnex LEN-kupa selejtezőre.

B. D.

<<< Vissza