<<< Vissza

Gyalogos-átkelőhely

2003. február 14.



A Tiszai strandra vezető kerékpárút balesetveszélyes, meg van süllyedve, repedezett. Felújítása halaszthatatlan lenne - jelentette be interpellációjában Kálmán János képviselő. A továbbiakban kifejtette: a Csongrádi úton, az Esze Tamás és a dr. Négyesi Lajos utcák lakói számára a gyalogosátkelés nem megoldott. A Szentes-Víz Kft. bejárójának környezetébe javasolt gyalogos- átkelőhely biztonságossá tenné a gyalogos közlekedést és egyben sebességcsökkentő hatása is lenne.

Az interpellációra a polgármesteri hivatal műszaki osztálya adott választ a januári ülésen. Íme: A kerékpárút műszaki állapotának javítása érdekében tavaly a legsürgősebb munkákat a Közútkezelő Közhasznú Társasággal a Városellátó Intézmény elvégeztette. A pályaszerkezet szükség szerinti kijavítását és teljes újra szőnyegezését - időben szakaszolva - ez évtől kezdődően a költségvetésben meghatározott összeg szerint tervezik elvégeztetni.

A Csongrádi úton, a vízmű környezetében kialakítandó gyalogos-átkelőhely kijelöléséről előzetes gépjármű- és gyalogos forgalomszámlálás eredménye alapján lehet dönteni. A forgalom számlálását a polgármesteri hivatal közterület-felügyelet csoportja végzi majd, amint azt az időjárás lehetővé teszi.
Kálmán János kijelentette: a gyalogos-átkelőhely kijelölését nem kell forgalomszámláláshoz kötni, látszik az anélkül is. Az interpellációra adott válasz ezen részét sem a képviselő, sem a képviselő-testület nem fogadta el.

<<< Vissza