<<< Vissza

Márciusban nyit a gyógyszertár
 

2003. február 14.

 

Ismét közelebb kerültünk egy bizonyos időponthoz. Február 7-én lezajlott a Chomiak és Kovács Bt. kezelésében majdan működő kertvárosi gyógyszertár műszaki átadása. A sokak által várt patika építéséhez áprilisban fogott hozzá a kunszentmártoni Pallér Bt. A cég pályázat útján kapta meg a munkát, április végén kezdtek hozzá, decemberben lett volna a műszaki átadás, ám az időjárás közbeszólt.

Dr. Chomiak Waldemar a megnyitásra váró gyógyszertár mellett lévő orvosi rendelőben dolgozik. A jeles napon ő sürgölődött a hivatalosan megjelent szakemberek között. Elmondta, hogy a felesége a kisgyermekükkel van, amiatt nem tudott jelen lenni a műszaki átadáson. Miért említjük őt? Ugyanis a nej, Kovács Gabriella szakgyógyszerész vezeti majd a patikát. A közel 30 millió forintos beruházást saját erőből, az önkormányzat jelentős segítségével (a várostól kapták a telket) építtették föl. Hozzá sikeres pályázaton nyertek pénzt. Ami a méreteket illeti, 110 négyzetméter a gyógyszertár, és 100 a fölötte lévő lakás. 

Dr. Chomiak Waldemar elmondta, hogy március második felében várhatóan megnyílik a patika. Nem titok, a betegek már nagyon érdeklődnek iránta, sokan járnak az orvosi rendelőbe. A gyógyszerésznő hat alkalmazottal dolgozik majd.

<<< Vissza