<<< Vissza

Hallatni a hangunkat...
 

2003. február 7.

 

Dr. Dömsödi József  már korábban megízlelte az önkormányzatban végzendő feladatokat. Külsősként '94-től '98-ig a jogi és ügyrendi bizottság, '98-tól 2002-ig pedig a sportbizottság tagjaként segítette a helyhatóság munkáját. Így elmondhatjuk, az önkormányzati tevékenysége már-már folyamatosnak tekinthető.

- Mindkét ciklusban egyéni képviselőjelöltként indultam, ez most a harmadik nekifutásra sikerült. '94-től tagja vagyok a Fidesz Magyar Polgári Pártnak, helyi megalakulásakor elnöknek választottak, majd '97 táján önként lemondtam Farkas Sándor javára - meséli. Mire egyértelműen következik a kérdés:

- Miért?

- Egyrészt mert sok volt a munkám, másrészt úgy éreztem, neki jobb lehetősége van pártügyekben, több időt tud eltölteni a párt dolgaival. Azóta alelnöke vagyok a Fidesznek.

Egyéni jelöltként, a Magyartést is magába foglaló 12-es számú választókörzetben második befutóként egyenlő szavazatot kapott az előző ciklus győztes képviselőjével. Azt mondja, így a két jogász ki is verte egymást egyéniben. A legtöbb voksot a baloldali összefogás által támogatott munkáspárti jelölt kapta.

- Talán annak köszönhetően, hogy a választók most pártra, pártokra szavaztak, a függetleneknek és a civil szervezeteknek nem sok babér termett ezen a választáson. Nem panaszként mondom, az induló jelöltek közül egyedül nekem volt kötődésem az úgynevezett Sárgaparti részhez, ott éltem évekig.

- Úgy tudom, képviselőként a korábban már ismert bizottságokban kapott feladatot.

- Mint régi sportolót, vízilabdázót beválasztottak a sportbizottságba. Ez fekszik nekem, hiszem ma is sportolok a szeniorok között. Ahol kijelentették, és ez nagyon jól esett, klasszisként tartanak számon. Mellette a lakásügyi bizottság tagja vagyok.

- Mi az, ami képviselőként jobbító szándékkal foglalkoztatja?

- Szeretném, ha a 12-es választókörzetet ne periférikus városrészként kezeljék, valahogy közeledjen Magyartés is Szenteshez. Jó lenne elérni, hogy a képviselő-testület munkájában minél több fiatalember vehessen részt. Mindent el kell követni, hogy Szentesnek fedett uszodája legyen. A minőségi sport, a világ legerősebb bajnokságában való részvétel ezt megköveteli. Az a számban sok ember is, akik szeretnek úszni. Viszont, ha nincs támogatás, szponzor, akkor nehéz dolgunk lesz. A focit egy kicsit féltem, ott sok a "zsoldoskatona". Akik gondolnak egyet és továbblépnek. A pólósoknál van tradíció. Saját nevelésű játékosok épülnek be a csapatba. A volánnál felügyelő bizottsági tag voltam korábban, ismertségemet kihasználva, a jó értelemben vett lobbizással megpróbálom megkönnyíteni a magyartésiek bejárását. Hogy közelebb kerüljenek a városhoz.

- Hogyan érzi magát a testületben?

- Jogi pályámat aljegyzőként kezdtem, akkor megismerkedhettem  az önkormányzati munkával, tetszett nekem, ráadásul a nagyapám is képviselő volt annak idején. Ha korábban nem tesznek hátrább a kompenzációs listán, már a második ciklust vihetném a testületben. Úgy érzem, Farkas Sándor országgyűlési képviselő és választási stábja rendes volt velem, ős-Fideszessel, hiszen korábban egyetlen pártnak sem voltam a tagja. Most többen vagyunk jobboldaliak, mint a korábbi ciklusban. Ez köszönhető Farkas úr feleségének is, aki sokat dolgozott a jobboldal lehetséges győzelméért. Próbáljuk a szárnyunkat bontogatni, hallatni a hangunkat. Nem vitatom, a maga nemében mindenki jót akar. A város, a lakosság érdekét kell nézni. Azért vagyunk. Sajnos be kell vallanunk, valamelyest a kormány becsapott bennünket. Mi szeretnénk a választási programunkban megfogalmazottak többségét elérni. Hogy a város előre tudjon lépni. Ehhez a jó szakembergárda fölvonultatása elengedhetetlen. A frakcióvezetőnk, Halmai László vezetésével ezen dolgozunk. Hogy a település tovább fejlődjön. A szavazók, akik ránk adták voksaikat, azt várják tőlünk, hogy helytálljunk.

Lovas József

<<< Vissza