<<< Vissza

Költözhetnek a lakók
 

2003. február 7.

 

Mint ismertes, az önkormányzat 18 szociális bérlakást építetett az Új utca 11. szám alatt. Szilvási Árpádné vagyongazdálkodási csoport vezetője lapunknak elmondta, hogy a kormányzati támogatással épült lakások kivitelezése elkészült, műszaki átadás-átvételi eljárás január 16-án megtörtént, azt követően átadták a kezelőnek, a Városi Szolgáltató Kft-nek. A csoportvezető szerint a 13 egyszobás, 4 kettőszobás és egy háromszobás lakás szép kivitelezésben, megfelelő állapotban vették át.

A Szabadság tér 1-2-3. és 6. szám alatt 12 lakás szociális bérlakás készült el tetőtér-beépítéssel. Műszaki átadása a napokban megtörtént, a birtokbaadás ott még nincs meg. A kezelőnek a napokban adják át a lakásokat.

Egy vezeték eldurrant, a csőtörés miatt elázott, ez öt lakást érintett.

Amint azt Báthory Istvántól, a polgármesteri hivatal lakásügyi főelőadójától megtudtuk, az aktuális sürgősségi listáról válogatták ki azokat a jelölteket, akik a bérlakásoknál szóba jöhettek. Ezt terjesztették a lakásügyi bizottság elé, a grémium január 28-án döntött arról, hogy ki kapja a lakásokat. A főelőadó elmondta, hogy tudomása szerint a lakások mindegyikét kiutalták, van aki már a szerződést is megkötötte a szolgáltató kft-vel. A beköltözés napokon belül megtörténhet.

A sürgősségi listán átadás előtt 63 fő szerepelt. Báthory István megjegyezte: ilyen nagyon régen volt, hogy 30 lakást tudjanak átadni. Emberekről így gondoskodni, ilyen szinten, ez nem mindenapi öröm, mondta, majd még hozzátette: sokan várnak bérlakásra, a sürgősségi listán még 47-en szerepeljenek. Szociális helyzetük, lakhatási körülményeik indokolják, hogy lakást kapjanak.  

<<< Vissza