<<< Vissza
Testnevelő az új igazgató
2003. január 31.

Közös megegyezéssel vált meg a sportközpontnál vezetői pozíciójából Tóth József igazgató. Megbízatása január 31-éig szól. Az állásra pályázatot írt ki az önkormányzat. Elbírálása a januári testületi ülésre megtörtént.
A meghirdetett állásra három pályázat érkezett, mint kiderült, abból két pályázat volt értékelhető. A képviselő-testület egyöntetűen Tomcsányi Ferenc neve mellé adta le voksát.
Aki természetesen köszönettel fogadta a bizalmat. A Horváth Mihály Gimnázium testnevelő tanára megtiszteltetésnek vette, hogy az ő pályázatát részesítették előnyben. De miért pályázik egy pedagógus más feladatokat igénylő munkakörbe? Ezt ő maga mondja el.

- Mivel napi kapcsolatban vagyok a sportközponttal és létesítményeivel, a testnevelési órák keretében a diákokkal gyakran látogattuk a pályákat, és az uszodát elmondhatom, rálátásom van a dolgokra. Kicsit talán más szemszögből látom az egészet. Úgy érzem, a tapasztalataimmal segíteni tudom a sportközpont munkáját. Meggyőződésem, hogy jó irányba tudnám alakítani, szervezni a működését.

- Sporttolt korábban?

- Pécsett jártam egyetemre, ott a PEAC-ban sportoltam, a tornával voltam szorosabb kapcsolatban. Idehaza az úszóklub tornatermi edzéseiben segédkeztem, más különösebb kapcsolatom nem volt eddig a sportközponttal.

- És mint testnevelő tanár...

- Pedagógusként a gimnáziumban kezdtem a munkát, előtte több helyen dolgoztam, így a vasútnál is, ahol dízelmotor-szerelő szakmát szereztem. Mellette gépésztechnikusi képzettséggel rendelkezem. A feladatot elég szerteágazónak ítélem meg, sokat vívódtam rajta, egyáltalán nem volt könnyű a döntés. Sokat mérlegeltem: mi az, ami miatt mellette tehetem le a voksom, és mi szólhat ellene.

- A sportközpontot választotta, de úgy tudom, hogy a tanításnak sem fordít hátat.

- Megegyeztünk az iskolával, óraadótanárként továbbra is visszajárok, másrészt egy másodikos osztálynak vagyok az osztályfőnöke, őket sem akarom cserben hagyni. Szívesen folytatom tovább a munkát. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy más feladat lesz. A testnevelési órák keretei elég korlátozottak. Ez egy más jellegű lehetőséget ad.

- Új munkahelyével kapcsolatban mit tűzött ki maga elé?

- Az új létesítmény minél gazdaságosabb működtetését, a sportolókkal való egyeztetést, szeretnék a mostani vízproblémákról alaposan tájékozódni, minden felet megkérdezni. A kinevezésem február 1-jével szól. Előtte a gimisekkel részt veszek egy sítúrán, amit még az ősz folyamán szerveztünk. Utána kezdek. Nekem tetszik a kihívás, a feladat. Úgy érzem, sok energia van bennem, amit sikerrel kamatoztathatok a sportközpont javára.

(lovas)


<<< Vissza