<<< Vissza
Tenisz
Fedett pályás OB Szentes
2003. január 31.

Belépve a tizenegy hónapja átadott fedett pályára, azonnal eszembe jut, akkor még szabadtéren évtizedekkel korábban rendezett többnapos rendezvény, mely Alföld-kupa néven volt ismert. Hosszú idő telt el azóta, hogy ismét rangos teniszversenyt rendeztek a ligeti teniszstadionban, de már fedett pályán.

Január 25-26-27-én a Magyar Tenisz Szövetség és a Szentesi Tenisz Klub által rendezett 16 éves leány korosztályos fedett pályás tenisz országos bajnokságnak adott otthont Szentes.
"Akár sporttörténelmet is jelenthet ez a mostani országos verseny" - mondotta a megnyitó szavában Mészáros Zoltán a Szentesi Tenisz Klub elnöke. Majd így folytatta: "Ez a verseny azért is nagy jelentőségű, mert az első három helyezett kvalifikálja magát a korosztályos EB-re." A harmadik helyért is játszottak.

A háromnapos rendezvényre harminckét nevezés érkezett, de az útviszonyok miatt csak huszonöten érkeztek meg, s léptek pályára. Nagyszerű mérkőzéseket láthattak azok, akik ellátogattak a ligeti teniszstadionba. Az első napon a legjobb tizenhatig jutottak a versenyzők. A torna másnapján két kör várt a szereplókre, s a nap végére kialakult, a legjobb négy mezőnye.

A következő négyes került a győzelem küszöbéhez. Zubor Zsófia (Nyíregyháza), Borsányi Csilla (Siófok), Kovács Gabriella (Százhalombatta), és Dorn Kunigunda (Sopron).
A zárónapon került sor az elődöntőkre, a harmadik helyet eldöntő mérkőzésre, illetve a döntőre.
Eredmények: Elődöntők: 1.Zudor-Kovács 7-5,3-6,7-5, 2. Dorn-Borsányi 6-4,6-3. A harmadik helyért: Borsányi-Kovács 6-3,6-0. Aranyéremért: Dorn-Zudor 6-4, 6-1.
Végeredmény: 1. Dorn Kunigunda (Sopron), 2. Zubor Zsófia (Nyíregyháza), 3. Borsányi Csilla (Siófok), 4. Kovács Gabriella (Százhalombatta).

A díjakat Mészáros Zoltán a Szentesi Tenisz Klub elnöke, Köves Gábor szövetségi edző és Szirbik Imre polgármester adta át.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza