<<< Vissza

Átmentek a tű fokán
 

2003. január 24.


Csorba Gyula üzletvezető tavaly július óta dolgozik a Casablanca étteremben. Ma már úgy véli, hogy az eddig végzett munka gyümölcse kezd beérni. Mint mondja, az étteremmel kapcsolatos új dolgok figyelmet keltenek. Egyéb tevékenységük, úgy mint a társasági rendezvények szervezése, megtartása, mint a lakodalmak rendezése is.

- A programot ősszel indítottuk, most vagyunk ott, hogy az étterem, a vendéglátórész eredményesen tevékenykedik - mondja az üzletvezető. - Bizonyos átalakításokat, szükséges korszerűsítéseket hajtottunk végre. Egy helyőrségi klubban dolgozunk, ahol mi adjuk a vendéglátói részt. Figyelembe kell venni, hogy a művelődési intézménynek egyéb funkciói is vannak, ezen a téren mindig egyeztetni kell.

- A régi, patinás tisztiklubbra nosztalgiával gondolnak az emberek.

- Tudjuk, ezt a nosztalgiát a mai körülmények közé visszaállítani igen nehéz. Az átalakítások is ezt a célt szolgálták. A héttől kezdve a Casablanca étterem hétvégeken sörözőként működik, ahol kulturált körülmények között, elfogadható árakon lehet sörözni és étkezni. Az emberek pénztárcájához illően.

- A tevékenység másik része a hétvégi szórakoztatás.

- A többféle lehetőséggel bíró szórakozóhely programjába diszkó, élőzene, meghívott vendégek szerepeltetése is belefér. El kellett érnünk, hogy a klub újra látogatott hely legyen. A Sphinx discóban mára kialakult a törzsközönség, akikre bizton számíthatunk, akiknek már megismertük az igényeit, és innentől kezdve a pénteki és szombati napokon a diszkó mellett élőzenék, továbbá kiemelkedő rendezvények is lesznek. Ilyen lesz február 7-én a 70-es évek elejének szentesi nagy zenekarának, a Hell's Angels együttesnek a nosztalgiakoncertje.

- Más programokról is hallani.

- Farsang idején a télbúcsúztató farsang programjában jellegzetes, más korosztályoknak is szóló programokat tartunk disznóvágással, jelmezbállal, egyebekkel. Aki ismeri tevékenységünket, azoknak biztosan érdekes lesz a március 15-ei nap rendezvénye, amit mi úgy hívunk, hogy Pilvax Klub, amelybe bekapcsoljuk ugyanúgy az internetet, a régi fegyverek bemutatását, az ide illő zenét, produkciókat. Sok olyan vendéglátóhely van, ahol irodalmi, hol zenei, más, akár képzőművészeti programok, kiállítások szerepelnek, nagy érdeklődés mellett. Mi is próbálunk kezdeményezően fellépni.

- Valami különlegességről is számot tud adni?

- Igen. Egy-két héten belül az étteremben és a diszkóban is bekötésre kerül az internet, amelyet vendégeink étkezés közben laptokjaikkal az asztaloknál igénybe vehetnek, valamint a diszkót, annak eseményeit éjszakánként éklőben feltesszük a hálóra.

(X)

<<< Vissza