<<< Vissza

Más megközelítés
 

2003. január 24.


Dr. Rébeli Tamás a jobboldali összefogás jelöltjeként az 1-es számú választókörzetben indult a helyhatósági választásokon. Ahol talán a legtöbb egyéni jelölt próbálta megmérettetni magát - jegyzi meg beszélgetésünk elején Majd hozzáfűzi: - Úgy gondolom, a baloldal ez alkalommal is sikerrel alkalmazta a megosztásos szalámitaktikáját. Harmadikként, a második helyezettől nem sokkal lecsúszva értem célba.

Bevallja, szeretett volna nyerni a körzetben. Nem így alakult. Végül is a Fidesz Magyar Polgári Párt jobboldali összefogás listájáról került be az önkormányzatba.

- Hiszek abban, hogy azok a célok, melyeket kitűztünk magunk elé, megvalósíthatók. Az előző négy év tapasztalata is azt mondatja velünk, hogy a baloldallal nagyon nehéz bármit is elfogadtatnunk.

- Mire gondol?

- Gondolok itt a kerékpárútra, ami megkönnyítené a gyerekek iskolába járását. A város központjában is biztonságosabbá tenné a közlekedést. Az uszodában alkalmi látványmegoldásokat találunk, nem megfelelő a beruházás, a vízminőségen is meglátszik. A kabinokban nincs világítás, ha magamra csukom az ajtót, nem látok. A beruházás nem igényesen valósult meg, másképpen képzeltük el, egyharmados erőnk birtokában ma már talán nagyobb beleszólásunk lehet a dolgokba.

- A sportbizottság elnöke, a jogi és ügyrendi bizottság tagja. Ezen a területeken is nehéz feladatok várnak önre.

- Az előző sportbizottsági elnök, Szabó Péter is sokat küzdött azért, hogy a sportra elegendő pénz legyen. Az a cél, hogy ne álljunk meg az adott színvonalon. A megmaradt egymillió forintot szétosztottuk. Az idei pénzösszeg a költségvetés elfogadása után válhat valósággá. A sportközpont vezetőjének a megválasztása, valamint egy új sportkoncepció kidolgozása ad munkát a közeljövőben. A "Nemzeti sportváros" cím, a város sporthagyománya is megköveteli a megfelelő szintű támogatást. Ebben számítunk az egyesületek támogatására.

- Nem minden a pénz, szokták mondani.

- Egyetértek. Koncepció kell, tervek. A futballnál kicsit félek, ne járjunk úgy, mint a szomszédvár, Csongrád. Sok az egyesület, mindenki pénzt szeretne. Ma már elkerülhetetlen, hogy maguk az egyesületek ne szerezzenek saját részükre szponzort.

- Mit vár a testülettől ebben a ciklusban?

- Most többen vagyunk az összefogásban, nagyobb szakértői gárda van mögöttünk. Így talán több esélyünk lesz arra, hogy a baloldallal megszavaztassunk néhány jó dolgot. Sok mindent kell megtennünk, itt van például a játszóterek kialakítása, utak rendbetétele. Állattartási rendeletünk ügyében  másfél évvel ezelőtt interpelláltam, januárban a testület elé kerül. Igényesen kellene megépíteni sok mindent. Nekünk nem tetszik a Kossuth tér sem, egy barátságosabb, nem ilyen hideg teret képzeltünk el. Eddig szinte minden beruházás rosszul sikerült, ide sorolhatjuk például az elkerülő utat. Nem lakhatóvá, hanem otthonossá, igényessé kell tenni a várost. A baloldallal más a megközelítésünk sok mindenben.

L. J.

<<< Vissza