<<< Vissza

Az ellenzék segítheti a győztest
 

2003. január 24.


Ami a politikát illeti, elôször a polgári körökkel vette fel a kapcsolatot. Felkérésükre indult el lakókörzetében, mint egyéni jelölt a helyhatósági választásokon. Az 5-ös számú választókerületben azonban - igaz, elsô nekifutásra - nem sikerült nyerni. A jobboldali összefogás listáján (helycserével, mivel az egyik jelölt, Laki Csaba visszavonta a tagságát) bekerült a testületbe. Dr. Gyenes Ágota szemész fôorvos a lakásügyi bizottság elnöke lett.

- Mi motivált? - ismétli a neki szegezett kérdést, majd így folytatja: - Szentesen születtem, itt végeztem a tanulmányaim egy részét, Szegeden, az orvostudományi egyetemen diplomáztam, majd a klinikán dolgoztam kilenc évig. Mindig is Szenteshez húzott vissza a szívem, a gyökerek is idekötnek.

- Mégis miért vállalt közéleti szerepet a politikában?

- Amikor elindultam, végiggondoltam a dolgot. Gyôzöm-e erôvel? Azt mondhatom, igen, hiszen még fiatal vagyok. A titok: az idôt jól be kell tudni osztani. Hatéves kislányom van, a férjem is orvos. Amiért igent mondtam a felkérésre: nekem nem mindegy, hogy a közvetlen környezetemben hogyan alakulnak a dolgok. Ha valamelyest hozzájárulhatok a jóval, azt fölvállalom. Szakmámban is emberek problémájával foglalkozom, magánrendelômben is sokan felkeresnek. Nem áll távol tôlem a közélet, azonban ez más dolog. A lakásügyi bizottságban sok szociális problémával találkozunk, az a bizonyos szociális érzékenység, ami a hivatásomból is adódik, átültethetô az önkormányzati munkába is. Mindez új kihívást jelent az életemben, szívesen vállaltam a feladatot. A bizottság munkájában a jogszabályokkal is tisztában kell lenni. Ezt a bizonyos tudást kell nekem is megszereznem.

- Az utóbbi idôben nagyon kevés bérlakás épült a városban, ez sem könnyíti meg a képviselô munkáját.

- Most sikertörténetet írhatunk. Azzal, hogy új szociális bérlakások kerülnek átadásra. Az ügy napokban kerül majd a bizottság elé, az oda beköltözô családok névsorát határozzuk meg. Dönteni fogunk arról, hogy a sürgôsségi listáról kik kerülhetnek be. Harminchat lakásról van szó, abból egy hónapon belül tizennyolc kerül átadásra. Nagyon nagy az igény rájuk.

- Mi az, amit képviselôként meg szeretne valósítani?

- A Kisérben lakom, úgy belépni a XXI. századba, hogy ne legyen csatornázva a település, az borzasztó dolog. Édesanyám annakidején még a mirhón korcsolyázott. Akkor tiszta víz folyt át, amibôl a nagyapám a kertjét locsolta. Ezek mára szennyvízcsatornákká váltak, amit meg kell szüntetni. A csatornázás a város és a lakosság akaratával összecsöng. Sok-sok apróság van, amivel szebbé lehetne tenni azt a városrészt, ahol lakom. Ezek a tervek a választásokkal talán füstbe is mentek. Bár a két egymásnak feszülô ideológia mellett azért nagyon sok egyetértést is tapasztalok. Hivatásomnál fogva is a kompromisszumok embere vagyok. Szeretek a jó ügy érdekében tenni. Az erôs ellenzék a gyôztes oldalt segítheti. Itt van egy közös cél, Szentes város fejlesztése.

Lovas József

<<< Vissza