<<< Vissza

Ismét hazai siker
 

2003. január 17.


A szentesi közönség utoljára október végén láthatta a ligeti uszodában játszani a Kontavill Szentes vízilabda csapatát. Négy ponttal a bajnoki tabella tizedik helyén álló Kurca-parti társulat immár balkezes játékos nélkül (Spencer Dornin visszatért az USA-ba) kezdte meg az újévi felkészülést, aminek sarkalatos pontja volt egy háromnapos szabadkai mini edzőtábor. A déli szomszédtól hazaérkezett gárda január 10-én az Eger csapatát fogadta az új sátorban.

A 2003-as esztendő első bajnoki mérkőzésén jól kezdett a Kontavill. A vidéki rivális kapusának először Szénászki káprázatos lövése után kellett magamögé nyúlnia, majd a sikeres próbálkozáson felbuzdulva Szabó Nándi centerpozícióból varázsolt újabb gólt az ellenfél kapujába. A második negyedben a játékvezetők három emberelőnnyel jutalmazták az Eger támadó játékát, s bár a mezőnyfölényt nem tudták maradéktalanul kihasználni a vendégek, mégis félidőben 3-3-mal fordult a két csapat. A folytatásban Szénászki mellett Szebeninek is megjött a lövő kedve, ketten együtt hat góllal terhelték a hevesiek hálóját, így a végjátékban csak a megszerzett előnyt kellett megtartani. Ezt a Horváth Tamás vezette védelmi vonal maximálisan teljesítette, az egriek nyolc emberelőnyből csupán egyet tudtak értékesíteni. A 7-6-os diadallal 6 pontnál jár a Kontavill csapata, ezzel utolérte az OSC csapatát.

Üröm az örömben, hogy az emberelőny kihasználás a szentesieknél is gondot okozott, ugyanis nem igazán tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel, holott a bajnoki helyezés ellenére az ezzel foglalkozó statisztikai rangsorban az előkelő negyedik helyen álltak. Remélhetőleg ezen hiányosságokat kiküszöbölve újabb győzelem következik január 18-án Cegléden, ahol nagyobb arányú sikerrel akár a nyolcadik helyig is feltápászkodhat a Kontavill.

B.D.   

<<< Vissza