<<< Vissza

Tovább az elődök nyomában
 

2003. január 17.

 

Orosz Pál, dr. Pető László, Pusztai László, Gujdár Sándor, napjainkban Némethy László. Ugye ismerősen hangzanak az említett nevek? Ők valamennyien Szentesen tanulták meg a labdarúgás alapjait, és a Kurca-parti városból elindulva jutottak el az NB I-ig, illetve a válogatottságig. A folyamat nem szakad meg, hiszen egy tizenhat éves szintén szentesi fiatalember, ismét elindult az elődök által kitaposott úton.

Neve Kecskés Tamás. A téli szünetben beszélgettünk.

- Ilyen fiatalon mit jelentámodra egy nagy múltú egyesületnél játszani?

- Még gyermekként Szentesről indultam, majd következett a szegedi Tisza Volán, FTC, s most az MTK. Amikor a zöld-fehéreknél fociztam eleinte meg voltam illetődve, de ahogy telt az idő egyre jobban belerázódtam. Átkerülve az MTK-hoz nyugodtan mondhatom, nagyon jó érzés egy ilyen nagy csapatnál játszani. Tudván, hogy egyre közelebb kerülök a nagyokhoz.

- Egy tulajdonosa van az előző és a mostani klubodnak. Hol jobbak a körülmények?

- Igen, Várszegi úr mindkét klub tulajdonosa. Az FTC-nél és az MTK-nál is kitűnőek a körülmények, talán egyedüli az országban. Fejlődésem szempontjából viszont jobbnak láttam ha az utóbbihoz igazolok.

-Jelenleg Agárdon élsz. Mennyire lehet megszokni azt, hogy egy helyen van a suli és az edzés?

- Két éve működik Agárdon a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia. Én is idekerültem. Ez a legjobb lehetőség, hogy az iskola, szállás és az edzés is egy helyen van. Ezzel megoldódik az utazás is.

Naponta mennyi idő- Naponta és mennyit edzetek?

-Egy héten huszonhárom óránk van. Ami azt jelenti napokba lebontva, hogy két edzés van naponta. Iskola reggel illetve délután, reggel kettő, délután három óra.

- Tizenhat évesen hogyan értékeled saját magad teljesítményét az MTK u-19-es csapatának tagjaként és a korosztályos válogatott csapatkapitányaként?

- Az első MTK-s bajnoki mérkőzésemen már góllal mutatkoztam be. Ennek nagyon örültem. Úgy érzem, hogy a három évvel idősebbeknél is meg tudom állni a helyemet. A korosztályos válogatott 2002-es éve jól sikerült. Oroszországgal kétszer játszottunk. Egy győzelem, s egy döntetlen született, Ráckevén volt egy hatcsapatos torna. Ezen a sorozaton továbbjutást érő gólokat lőttem. Ezek a találatok olyan lökést adott a válogatottnak, hogy meg sem álltunk a dobogó második fokáig.

- Azárdi foci akadémián mennyi a fővárosi és a vidéki srácok aránya?

- Az 1986-osályban huszonhatan vagyunk. Az arány fele-fele.

-éleményed szerint ilyen módszerrel, lehet igazi profi labdarúgóvá válni?

- Azért találták ki az egészet, hogy a gyerekek csak a focival foglalkozzanak. Minden körülmény biztosított. Külföldön sok ilyen sportkollégium, sportakadémia működik. Ez nagyon jó dolog.

- Az aír járta, hogy külföldi ajánlatot kaptál. Valóban?

- Ajánlatnak nem mondanám, de volt egy-két külföldi sikeres túra, ahol jól szerepeltem, ennek köszönhetően egy-két külföldi szakember bíztató szavakat mondott.

Életedet teljesen a profi labdarúgásnak szenteled?

- Kiskorom óta profi labdarúgó szeretnék lenni. Azt gondolom, hogy minél többet teszek a polcra, később annál többet vehetek le róla. Megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy az álmom egyszer valóra váljon.

Dunás Varga Zoltán

<<< Vissza