<<< Vissza

Évzáró a szenior úszóknál
 

2003. január 17.

 

Hagyomány, hogy december utolsó napjaiban a Szentesi Delfin Szenior Úszóklub évzáró közgyűlésén értékelik az egész évi munkát illetve ismertetik a következő évi feladatokat. A napokban megtartott évzárón Pólyáné Téli Éva klubtitkár, a bevezetőjében hangsúlyozta: A szenior úszók 1993 novemberében csatlakoztak a Szentesi Szenior Klubhoz, majd onnan kiválva, immár három éve önálló egyesületként működnek. Majd így folytatta: a tagok létszáma 45-50 fő változatlanul. Vannak ugyan kisebb mozgások, de a mag tíz éve együtt van. Szeretnék bővíteni a taglétszámot, de olyanokkal akik felvállalják a meglévő és kialakult szokásokat. A közösség összetartására jellemző, hogy figyelemmel kísérik a tagok mindennapjait. Ez csak erősíti a jó közösségi szellemet. 

Pólyáné Téli Éva beszámolójából megtudtuk még, hogy más magyarországi egyesületekkel, a médiákkal valamint a Szentes város vezetésével jó a kapcsolat. A szponzorok többsége nem nagy pénzekkel, de rendszeres támogatást nyújt. Köszönet érte. A klub életébe fontos a működési feltételek biztosítása. A szenior úszóklubnál ezt három forrásból biztosítják. A tagok által befizetett éves tagdíj, másodsorban a versenyek nevezési díjának, valamint a szállásdíjának egy részét a tagok maguk fizetik. A harmadik pedig a különböző pályázatokon nyert pénzek. Ezután az előadó ismertette a 2002-es esztendő eredményeit. Az egyesület versenyzői 190 arany-, 163 ezüst-, és 95 bronzérmet gyűjtöttek. Ez a siker azt bizonyítja, hogy a tagok komolyan veszik az edzéseket. Íme a legtöbb aranyérmet gyűjtők névsora: Pólyáné Téli Éva 25, Becsák Jánosné és Debreczeni Beáta 24-24, Berezvainé Virágos Éva és Cseuz László 18-18, Kovács Imréné 13, (ő a klub valamint Magyarország legidősebb hölgyversenyzője) Melkhun Dezső 12, Bocskai Zsófia 10 és Fekete Renáta 9.

További éremgyűjtők: Tar János, Gera Sándor, dr. Pataki Ilona, V. Kiss Sándorné, Csák Zsuzsanna, Kovács Attila, Takács Sándor, Ferke Gáborné, Bodnár Istvánné, Gullay Mihály, Lucz Imre, Gálfi László, Gálfi Lászlóné, Izbéki Sándor, Szabó imre, Szakács Ernő, Becsák János, Karikó Tóth Tibor, Baranyi Rozália, Vidovics Zoltán, Pólya Sándor, Vancsai Andrea, Számel Éva, Földi Vilmos, Földi Anna, Kanász Sz. Lászlóné és Pengő Erzsébet.

Az előadó a 2002-es versenyek közül kiemelte a gyulai országos versenyt, ahol közel háromszázan álltak rajtkőre. A szentesi küldöttség 25 fővel képviseltette magát, s tizenkét országos bajnoki címet szerezve tértek haza. A nemzetközi megmérettetések közül a hallin-tiroli versenyt emelte ki Pólyáné Téli Éva. Ezen a versenyen a szentesi szenior úszók négy teljesítmény érmet (három számban kimagasló teljesítményt kell produkálni, meghatározott pontszámot kell elérni) hoztak haza. Név szerint: Tar János, Berezvainé Virágos Éva, Kovács Attila és Pólyáné Téli Éva.

A beszámoló zárásaként hallhattuk, a 2003-as esztendő feladatait. Tíz-tizenegy hazai és három külföldi verseny vár a szentesi senior úszókra. Az első megmérettetés január 18-án Debrecenben lesz. A hagyományos, immár VIII. Szentesi Nemzetközi Szenior Úszóverseny május 31- június 1. között kerül megrendezésre. Nagy erőpróbának ígérkezik az augusztus 26-30 között megrendezésre kerülő Szenior Úszó EB, a franciaországi Millauban.

Dunás Varga Zoltán

<<< Vissza