<<< Vissza

A szegény gyermekekért
Gálaműsor a színházban

2002. december 6.

 
Jótékonysági gálaműsort rendeztek a szentesi szegény gyermekekért. A Tóth József Színházteremben tartott program háziasszonya Ollai Istvánné független önkormányzati képviselő, a szociális és egészségügyi bizottság tagja volt. A fővédnök szerepét Szirbik Imre polgármester vállalta.

A műsorban fellépett a városi fúvószenekar, Bucsány György nyugalmazott középiskolai tanár, a Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatos tanulói, a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, a Petőfi Sándor Általános Iskola mazsorettcsoportja, a Pengető Citerazenekar, a Szegvári Szép Öregkor Nyugdíjasklub népdalosai és a Seress Formáció.

Az előadásra a szervezők nem kértek belépőjegyet. Pénzadományokat azonban szívesen elfogadtak, melyeket a színház bejáratánál található urnába lehetett elhelyezni. Ollai Istvánné lapunknak elmondta, a szép számban megjelent közönség adományaiból a helyszínen 82 ezer 535 forint gyűlt össze. Az üzletekben és a fürdőben elhelyezett dobozban 171 ezer forint jött össze.

Hogyan? Borítékkal végigmentem a Kossuth utcán, utána az Ady Endre, a József Attila utcákban, a Vásárhelyi úton, a Felsőpárton - mondja a képviselő asszony. (A borítékokat a városházán bontották fel.) Azután sorolja: az önkormányzat - az egész évben nyújtott támogatáson felül - 100 ezer, a Hódúttól 50 ezer, a Városi Szolgáltató Kft-től 10 ezer (ebből szaloncukrot vásárolnak majd) a Nívó T Kft. vezetőjétől 10 ezer forintot kaptak. Azonfelül a Gergely utcai bolt 5 kilogramm szaloncukorral, a Mikla Ker. Kft. naranccsal és almával, Nózsi Tibor Virág Kft.-je 60 szál szegfűvel járul hozzá a szegény gyerekek karácsonyához. A Petőfi Sándor, a Koszta József és a Szent Erzsébet iskolákból játékokat kapnak. Az lehet baba, meséskönyv, bármi.

Ollai Istvánné még hozzátette: a teljes bevételt a rászoruló gyermekek élelmiszercsomaggal történő megajándékozására fordítják az összegből kétszáz családot szeretnének megvendégelni, közel 1200 forint értékben élelmiszercsomagot kapnak. December 14-én délután 2 órakor a Móricz Zsigmond Művelődési Házban karácsonyi ünnepségen megvendégelik őket almával, naranccsal, szaloncukorral. A csomagokat Mikulás fogja szétosztogatni.

Ez volt a negyedik ilyen rendezvény. Nagyon hálás vagyok a szereplőknek, az embereknek, hogy eljöttek, hogy pénzt adtak. Minden nézőt szaloncukorral ajándékoztunk meg. Hálás vagyok mindenkinek, hogy hozzájárultak a szegény gyerekek karácsonyához - mondta a képviselő asszony.


<<< Vissza