Három pályázatból

Milliók a Polláknak

 

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola történetében az eddigi legnagyobb fejlesztést vihették végbe ebben az évben. Mint azt Nagy Gyuláné igazgatótól megtudtuk, lényegében három sikeres pályázat eredményeként három tanteremben cserélhették le a teljes számítógépes parkot.

Az első a Sulinet-gépek cseréjét jelentette. A programon belül évekkel ezelőtt kaptak hét számítógépet, azok idővel elavultak, és most pályázni lehetett a cseréjükre. A pályázat megnyerése hét Pentium 4-es multimédiás gép beépítésére adott lehetőséget. Mindez közel 3,2 millió forint értéket foglal magában.

A második pályázatot az iskolában működő felsőfokú szakképzésnek köszönhetően nyújthatták be. A tavalyi évben bevezetett akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzés tárgyi eszközeinek fejlesztésére kiírt pályázaton közel 4 millió forintot nyertek. Ezen tíz darab multimédiás számítógépet vásároltak a hozzájuk szükséges oktató szoftverekkel.

A harmadik a Munkaerőpiaci Fejlesztési Alap szakképzésre kiírt pályázatát érinti. Itt – az önrésszel együtt – 10 millió forintot nyert az iskola. Amin harminc, ugyancsak modern, nagy tudású számítógépet vásároltak, hozzá egy projektort, egy laptopot és egy interaktív oktatótáblát szereztek be.

Az igazgatónő örömmel mutatja meg az új gépeket, immár működőképesen két tanteremben is. A diákok érdeklődéssel figyelik a számítógép monitorán megjelenő kép kivetített mását, ahogyan a tanár úr az interaktív táblán speciális tollal ráírja a feladatot, amit azután bevihetnek a gépbe.

– Ez nagy fejlődés az iskola történetében. Aminek természetesen örülnek a diákok is. Ez jelzi az iskola erősségét. Nagyon jól beindult a felsőfokú képzés nálunk. Az idén három kilencedik osztályt fogunk indítani. A veszprémi egyetemmel van egy szerződésünk,  ami azt jelenti, hogy a kétéves szakképzéssel, a diákok kapnak egy felsőfokú szakképzési oklevelet, amellyel egyenes úton, felvételi vizsga nélkül bejuthatnak az egyetem műszaki-informatikai szakára. Tavaly egy osztályt indítottunk, az idén kettőt. Lehet, hogy később majd levelezőn is beindítjuk a képzést, azonban nem informatikai, hanem műszaki mérnök asszisztens szakon – mondja búcsúzóul Nagy Gyuláné.

 

(lovas)