Szolgáltatóház épül

Örömteli hír, hogy a magyar gazdaság lassú növekedést jósló mutatói ellenére sem csökkent a hazai vállalkozó kedv. Ezt bizonyítja, hogy Szentes központjában a még beépítetlen telkek sorra gazdára találnak, és lépésrôl lépésre ugyan, de megkezdôdnek a munkaerôpiac számára is kedvezô beruházások látványos kivitelezései.

A Kossuth és a Somogyi utca sarkán épülô Ciprus szolgáltatóház ugyancsak ebbe a körbe tartozik. Az épület nevét a terület hátsó részében “székelô” mocsári ciprusról kapta. A fôvállalkozó Elektrofil kft. képviselôje érdeklôdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat által értékesítésre szánt ingatlan nehezen talált vevôre. Az utolsó nyilvános pályázat kritériumainak végül az Elektrofil elképzelései feleltek meg leginkább. Már a bontási munkálatokat a környékbeli lakosság részérôl tagadhatatlan szimpátia fogadta, hiszen egy rendezett városképbe abszolút nem illô romot tüntettek el gyorsan, hatékonyan. A pénzügyi forrásokat érintve kiderült, a Széchenyi-terv keretein belül benyújtott pályázatra nemleges válasz érkezett, s csak az önkormányzat városfejlesztési kuratóriuma támogatta az Elektrofil terveit. A belsô elrendezés kialakítását a célszerûség jellemezte, ugyanis a földszinti és emeleti üzlethelyiségek igény szerint variálhatók, 30 négyzetmétertôl 150-ig, az emeleten gyönyörû kilátást garantáló nyitható teraszú vendéglátóegység kap majd helyet, a beépített tetôtér pedig turisztikai feladatokat lát el a késôbbiekben.

A várhatóan 2003 végére felépülô épület remélhetôleg elnyeri a szentesiek tetszését, hiszen szolgáltató jellegébôl kifolyólag fontos, forgalmas sarokpontja lesz a fôutcának.

Bíró Dániel