Bent pattog a labda

Hazánkban egyre népszerûbbé válik a teremlabdarúgás. Szakosztályok alakulnak, és szerepet vállalnak a sportág országos körforgásában. A futsal (4+1 játék) bajnokságban a városunkat képviselô NB I-es AL-KO Szentesi TE nôi csapat mellett, a 2002/2003-as NB II-es bajnokságban férficsapat is szerepel majd. A közelmúltban megalakult a Szentesi VSC NB II-es férfi teremlabdarúgó-csapata. A sportklub elnökével, Makra Zoltánnal beszélgettünk.

– Az együttes önálló szakosztályként mûködik. Köztudott, hogy a vasutas szabadidô szakosztálya évek óta rendez kispályás városi bajnokságot. A résztvevôk a sorozat folyamán közel száz mérkôzést játszanak. A szereplôk között nagyon sok tehetséges fiatal megfordul. Az ô ötletük volt, hogy induljanak el az NB II-es bajnokságban. Célirányos önszervezôdéssel, és a Szt. Kinizsi Fábiánsebestyén csapatában is játszó srácokkal megerôsödve vállalták a megméretést. Az új szakosztálynak költséges és feszes beosztása lesz az ôszi–tavaszi rendszerben. A futsal anyagi támogatását megoldjuk, de pályázunk is, és számítunk a város segítségére is. A nevezés már megtörtént.

– A tervekkel kapcsolatban elmondhatom, hogy a most induló csapat jó táptalajra talált. A játékosok némi tapasztalattal rendelkeznek, hiszen többen kispályán illetve nagypályán hosszú évek óta szerepelnek. Azt mondom, hogy az elsô esztendôben rutint, tapasztalatot szerezzünk és erôsödjünk meg. Érjünk el sikereket. Ha ez megvalósul, akkor jövôre talán az elôrelépés lehet a cél. Ha jó lesz a hozzáállás, akkor az eredmény is ennek megfelelôen alakul.

A Szentesi VSC NB II-es teremlabdarúgó-csapat névsora: Tarján András, Révész Krisztián, Kádár Róbert, Miskolczi Kálmán, Györgyi Csaba, Rúzs-Molnár András, Tóth István, Tóth György, Bodzás Ádám, Brusznyiczky Pál, Gyukics Zsolt, Jernei Csaba, Birkás Sándor, Orgovány Zoltán, Kiszely Attila, Tari Péter, Rajos Attila, technikai vezetô: Szerencsi István.