Válasz egy esti petícióra

Mint több sajtóorgánumban megjelent, a szerveződő polgári körök nevében Halmai LászlóFarkas Sándor és más ismert személyiségek társaságában – a lakásomon a múlt szerda este az egyik gyermekemnek egy petíciót adott át.

Minden szentesi tudja, hiszen sokan keresnek fel nap mint nap, ügyes-bajos dolgaikkal, hogy a polgármesteri irodám a Városházán van és az minden polgár előtt nyitva áll. Így a petíciót a családom zavarása nélkül is átadhatták volna.

Egy „polgár” pontosan tudja, hogy a város ügyeit a Városházán intézik, és tudja, mi a család és mi a magánélet, és az is tudja, hogy este 9 óra tájékán – kivételes sürgős esetet kivéve – már „egyszerű” emberként sem szokta zavarni a másikat.

A természetes, hogy egy katasztrófa helyzetben vagy sürgős beavatkozást igénylő dologban az emberek éjjel és hét végén is megkeresnek.

Sokkal találkoztam ünnepnapon is a gáton, vagy éjjel mentve a belvizes házat. Ez a demonstráció hál istennek nem ilyen esetről szólt, hanem valami másról. Ez egy politikai stílus, s mint tudjuk, a stílus maga az ember.

Ami a petíció tartami részét illeti, a fenntartó önkormányzat dolga a rádió működésének pénzügyi, technikai, szervezeti feltételeinek biztosítása. Ezt a képviselőtestület megtette és folyamatosan meg is teszi. Kinevezte a rádió vezetőjét, felállította és működteti a felügyelő bizottságot.

A rádió műsor szerkesztése a stúdióvezető és a szerkesztő dolga. Személy szerint eddig sem befolyásoltam semmilyen irányban a rádió műsorpolitikáját és ezt ezután sem kívánom tenni. A Rádió Szentes mindig a városról és környékéről szólt és helyet kapott benne minden, a települést előre vivő tisztességes gondolat.

Nem tudok arról, hogy bármilyen képviselő vagy politikus ne fejthette volna ki álláspontját a rádióban. Ezt természetesnek és szükségesnek tartom, hogy választási időszakban – melynek időpontját a köztársasági elnök határozza meg – a kampányműsorokról az abban érintett politikai erőknek meg kell egyezniük.

Szirbik Imre

polgármester