Modern táncest

Harmadik alkalommal rendezik meg a Jövônkért Alapfokú Mûvészeti Iskola “Nyári modern táncest”-jét. Vass Sándor táncos, koreográfus külföldi tartózkodását követôen, a tavalyi nagy visszatérés után folytatja a nagy show-t.

– A mûsort én vezetem, koreografálom – meséli. – Azokat a csoportokat hívtuk meg, akiket tanítok, vagy már láttam a munkájukat, és alkalmasak arra, hogy szerepeljenek. Mártélyi, orosházi és helyi táncosok, budapesti kollégák lépnek fel. A csoportjaimból kiválasztottam a legügyesebb gyerekeket. Ígérem, profi mûsor lesz. Az itteni gyerekek is nagyon ügyesek, senki nem fogja észrevenni azt, hogy ki hol táncol a fellépôk közül. Nagy különbség nem lesz köztük.

S hogy mi lenne az egész? Évzáró? Táncvizsga? Egyik sem. Ugyanis mûsoridôn kívül van. A mûvészeti iskoláknál a múlt héten már megvoltak az évzárók. Egyfajta szüret az eddigi produkciókból. Hiszen, mint ahogy Vass Sándor mondja (aki egyébként a Budapesti Táncszínház tagja) nagyon sok értékes produkció születik a csoportokban, és nem baj az, ha az emberek a versenytánc mellett látnak ilyet is. Egy kis modern színpadi táncot, egy kis kortárs táncot. A rendezvény ezt a fajta igényt próbálja kielégíti. Tavaly nagyon sokan voltak kíváncsiak a mûsorra, telt házzal ment az elôadás. A rendezôk azt remélik, nem lesz ez másképp június 21-én délután 6 órakor sem, és megtelik újra a Tóth József Színházterem.