Adrienn: Unisex után szólóban

Szekeres Adrienn, az Unisex együttes egykori énekesnôje Majtényi András jubileumi hangversenyének egyik meghívott vendége volt. Adrienn jelenleg szólókarrierjét egyengeti, a napokban jelent meg új nagylemeze Futok a szívem után címmel. Errôl és a szentesi diákévekrôl beszélgettünk fellépése elôtt.

– Mikor töltötte gimnáziumi éveit Szentesen?

– 1988 és 1992 között jártam a Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatára. Életem egyik legszebb idôszaka volt ez, úgy gondolom énekesi pályafutásom alapjait ebben a négy esztendôben szereztem meg.

– Azonnal kiderült, hogy nem tehetségtelen az énekléshez?

– Hát jobban ment, mint a próza az biztos. Egyébként a mi osztályunkból hárman is az énekesi pályára léptünk, Borbás Erika, Huszár Anita és jómagam.

– Hogyan emlékszik vissza a felvételeire? Kik vizsgáztatták?

– Bácskai Misi bácsi és Erzsike néni, Perjés Gáborné, Keserû Imre és természetesen Majtényi András felvételiztetett. Zelk Zoltán A három jó címû versét szavaltam, népdalt kellett énekelnem és szolmizáltam is, végül egy szituációs gyakorlatot kellett elvégezni. Utólag visszagondolva a felvételire, nagyon könnyen vettem, hiszen nem volt igazán tétje számomra, mert nagyon kis esélyt adtam magamnak. Ma már egy-egy fellépés, meghallgatás elôtt sokkal jobban izgulok, mint akkor.

– Milyen volt az osztály?

– Talán mi voltunk az egyetlen osztály a gimiben, akik nem mentünk osztálykirándulásra a négy év alatt. Harmincöten indultunk neki a középiskolás éveknek, ám csak tizennyolcan érettségiztünk. Sokan a matematika miatt morzsolódtak le az osztályból.

– Érettségi után rögtön az énekesi pálya következett?

– Egyetlen célom az volt, hogy Sík Olgánál tanulhassak énekelni. Ez a vágyam teljesült, majd kicsit késôbb jött az Unisex.

– Most viszont egyedül próbálkozik, szólólemeze jelent meg.

– A Futok a szívem után címû album megjelenésében nagyon sok segítséget kaptam Kiss Gábortól, aki zeneszerzôként, producerként segítette munkámat és aki a magánéletben is a társam, immár három esztendeje. Az új dalok romantikusabbak, érzelmesebbek, mint amit az Unisextôl megszokhattak a rajongók. Úgy szoktam mondani, hogy ez egy intimebb album, mint a korábbiak. Szerettem volna olyan oldalamról bemutatkozni, melyrôl még nem ismerhetnek az emberek. Úgy érzem, sikerült és egy új fejezet kezdôdhet az életemben.

Hering Viktor