Adni kétszeres öröm

Harmadik alkalommal rendezték meg a szentesi szegény gyermekekért a jótékonysági gálamûsort. Ollai Istvánné önkormányzati képviselô nemcsak erre az alkalomra készül, tulajdonképpen az év minden idôszakában gyûjt, ruhát oszt a szegények megsegítésére. De ez mindig különleges alkalom, hiszen a karácsony – amikorra az adományok eljutnak a rászorulókhoz –, a legszebb, az igazi ünnep minden család életében. Ekkor ajándékot kapni többszörös öröm.

A képviselô életének minden percében, tevékenységében arra törekszik, hogy az elesettek sorsán segítsen. A november 10-én tartott kulturális rendezvény is ezt a célt szolgálta, ráadásul jó színvonalon és nagy lelkesedéssel. A programban a városi fúvószenekar, a Petôfi Sándor Általános Iskola mazsorettcsoportja, a Zöldág néptáncscsoport, a Bolero táncegyesület, a csongrádi Hello zenekar, a szegvári Szép Öregkor Nyugdíjasklub , a szentesi gondozási központ kulturális csoportja, a Napkerék együttes, a citerazenekar, valamint Bucsány György tanár lépett fel.

A nézôk és a program fô szervezôje hálás köszönetet mondott a résztvevôknek. Azt is megtudtuk, hogy a felajánlók között van az Ojama Dojo SE, akik a csomagok szállításából veszik ki a részüket, az Aranykalász étterem, ôk 20 gyermeket látnak vendégül. Ifj. Faur Zoltán, a Napkerék együttes tagja elmondta: “Cigány néptáncot és cigánydalokat adunk elô. Együttesünk nagyon fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket, mivel köztudott, hogy a cigánytelepen is elég nagy a szegénység, és így talán mi is tudunk segíteni.” Kálmán Dezsô, a Bolero TSE elnöke: “Eddig minden alkalommal részt vettünk a gálán. Nagyon jelentôs egy ilyen akció, ahol mi is részesei vagyunk, illetve hozzájárulhatunk kis produkciónkkal ahhoz, hogy minél több pénz összejöjjön a szegény gyerekek javára.”

Ollai Istvánné, aki a mûsort kezdeményezte, szervezte és vezette: “Örülök annak, hogy a szereplôk szívesen jöttek és tudásuk legjavát adták. Annak is, hogy 335 ezer forint jött össze. Terveim szerint 200 család 2000 forint értékû csomagot kap december 15-én, 14 órakor a Móricz Zsigmond Mûvelôdési Házban tartandó karácsonyi ünnepségünkön. Fontos számomra, hogy mind az országgyûlési képviselô, mind a város polgármestere mellém állt, és anyagilag is támogatta akciónkat.”

Elterjedt az a hír, hogy a mostani rendezvény volt az utolsó. Rövid gondolkodás után határozottan ezt válaszolta a képviselô: “Gondolkoztam, hogy abbahagyom, de sajnos a gyerekek egyre szegényebbek, emiatt amíg csak erôm engedi és egészségem is lesz, megpróbálom tovább csinálni.”

Kála