Lesz karácsonyuk

Harmadik alkalommal rendez Ollai Istvánné független képviselô jótékonysági gálamûsort a szegény gyermekekért, november 10-én, szombaton 16 órakor a Tóth József Színházteremben.

– Közel két hónapi munkám van ebben, de most már teljesen kész vagyok vele. Bízom benne, hogy eljönnek az emberek, megnézik a mûsort. Kérem jöjjenek akkor is, ha csak tíz vagy húsz forintot tudnak adni. Érezzék magukat jól és örüljenek a fellépôk is, hogy tele a színház. A plakátokon kiírt szereplôk közül Dömsödi Teréz nem tud jönni, helyette mást keresek.

– Mi alapján választják ki azokat a gyerekeket, családokat, akik csomagot kapnak decemberben?

– A polgármesteri hivatal szociális osztályán állítják össze a névsort, én a központi konyhától, a gondozási központtól és a városellátótól kértem, hogy írják le nekem a hátrányos családokat. Ez alapján küldünk meghívót a gyerekeknek. A mûvelôdési házban kapnak csomagot, megvendégeljük ôket és választhatnak egy játékot vagy könyvet is. A Mikla-Ker vezetôje, Szebeni Zoltán felajánlott banánt, narancsot, Szarvas Pál alpolgármester almát ad majd. Akitôl kértem, szinte mindenki adott.

– Mennyi pénz gyûlt eddig össze? Kérdezem azért is, mert a most díszpolgárnak választott Magyar József a címmel járó összeget a szegény gyermekeknek ajánlotta fel, karácsonyra.

– Én nem kaptam Magyar úrtól pénzt, valószínû másik helyre adta. Egyébként százhetvenezer forint gyûlt össze.

– Honnan gyûjtik össze a játékokat, amik közül választhatnak majd a gyerekek?

– Tavaly minden iskolát megkértem, hogy a tanulók között hirdessék ki: akinek megunt könyve, játéka van, az vigye be az iskolába. Az Erzsébet téri, a Petôfi és a Koszta József iskolából kaptunk rengeteg játékot, annyit, hogy mindenkinek jutott. Ami kimaradt, azt a ruhagyári óvodának adtam. Az idén is kértem az iskola igazgatói, hogy szóljanak a tanulóknak, de ezúton is kérem a város lakosságát, ha véletlenül van otthon felesleges játék vagy könyv, az szóljon nekem a 313-792-es telefonszámon. Én szívesen elmegyek, összegyûjtöm azokat. Aki segíteni szeretne, nemcsak engem kereshet meg, hanem a városháza 115 vagy 116-os szobájában Lencséné Szalontai Máriához is fordulhat.

– Több szervezet gyûjt adományokat így karácsony környékén. Több dudás megfér egy csárdában?

– Valószínû, hogy megfér. Lehet, hogy nem egyformán muzsikálnak, az egy dolog. Én úgy érzem, hét év alatt – mióta képviselô vagyok –, megálltam a helyem. Nem bántam meg, hogy három évvel ezelôtt elkezdtem a gálamûsort. Azért jó lenne, ha a többi jótékonykodó becsülné a másikat, mert én is, a másik is, segíteni akar.

Besenyei

A jótékonysági gálamûsor bevételébôl és adományokból összeállított csomagokat a december 15-én 14 órakor kezdôdô karácsonyi ünnepségen adják át a gyermekeknek a Móricz Zsigmond Mûvelôdési Házban.