Nemzetközi vizsga

A Pollák Antal Mûszaki Szakközépiskola még a nyáron elnyerte az ECDL vizsgáztatásra a jogot, ami európai számítógép-használói bizonyítvány kiadását jelenti. Július 4-tôl tehát bejegyzett vizsgaközpontként mûködnek, vagyis tanfolyamokat és vizsgákat szervezhetnek. Az Európai Unió által elismert egységes oklevelet adhatnak, ami informatikai és felhasználói ismereteket igazol.

A tanulónak még a beszámoló megkezdése elôtt vizsgakártyát kell vásárolnia. A jelentkezônek egy elméleti, és hat gyakorlati vizsgán kell számot adnia tudásáról. A sikeres eredményt rávezetik a kártyára és amikor a tanuló mind a hetet teljesítette, kiállítják számára a ECDL bizonyítványt. A vizsgákat három év alatt kell letenni, amely Európa bármelyik központjában történhet. Nem kötelezô mindig egy helyen beszámolni az ismeretekrôl.

Az újszerû lehetôséget érettségi elôtt állóknak, és érettségizetteknek is ajánlják. Az oktatásügy irányítói azt szeretnék, ha a jövôben az ECDL bizonyítvány ugyanúgy feltétele lenne a felsôfokú diplomának, mint a középfokú nyelvvizsga. Ez a tanulási, vizsgázási forma várhatóan segíti a köztisztviselôk munkáját, a pedagógusok továbbképzését, valamint a hivatásos katonák elôlépésének lehetôségét.

A Pollák szakközépiskolában október elején indítják az elsô tanfolyami csoportot. A képzés önköltséges és összesen 132 óra elfoglaltságot jelent, heti két alkalommal, a délutáni órákban. Úgy tervezik, hogy hétfônként lehet majd vizsgázni az új tanulmányi formába jelentkezô hallgatóknak.