Parlagfû és bírság

Nem gyôzzük elégszer ismételni: irtani kell a parlagfüvet. Az életünket is megkeserítô gyomnövény a közterület-felügyelet embereinek is munkát ad mostanában. Elsôsorban lakossági bejelentésére mennek ki a parlagfûves területre. Amit végül is – a beazonosítás után – fölszólítás követ.

De mivel irtsuk a parlagfüvet? Mindenképpen ajánlatos növényvédôs szakembert megkeresni, ô megmondja, mi az a megfelelô gyomirtó szer, amivel lepermetezhetjük a káros növényeket. Ez az eljárás hatásosabb, mint a kasza, ugyanis ha a föld felszínén kaszáljuk le a parlagfüvet, akkor a tômaradványnál kis hajtások keletkeznek, utána még nehezebb irtani, mert a gyökérrész megvastagszik. Mint megtudtuk, létezik olyan gyomirtó szer, ami a fûre nem káros, viszont a parlagfûre igen.

A közterület-felügyelet ezúton is felhívja a kiskerttulajdonosok figyelmét, elsôsorban azokét, akik a polgármesteri hivataltól bérlik a hobbiföldeket, hogy tartsák tisztán, rendezetten azokat. Amennyiben a területük gondozatlan, úgy az önkormányzat a jövôben nem fog velük bérleti szerzôdést kötni. Ráadásul bírságot is kiszabhatnak, melynek mértéke 20 ezer forintnál kezdôdik és egymillió forintig terjedhet.