Ötödikek a világkupán

László Csabáék sikere

Képaláírás: Németh Anikó és László Csaba a szombathelyi versenyen. (SzÉ-fotó)

Június 9-e jelentôs nap a Szilver Táncsport Egyesület életében. Ezen a napon rendezték meg ugyanis a tíztánc világkupa versenyét Szombathelyen. A helyszín minden bizonnyal emlékezetes marad a tehetséges szentesi táncospárnak, Németh Anikónak és László Csabának.

Vagy fordítva? Hát persze, mert a fiú vezet. Annyi siker után már ezt is megtanulja az ember a táncosoktól. A lényeg az, hogy Csabáék a nagyon erôs nemzetközi mezônyben az ötödik helyen végeztek Szombathelyen. Huszonegy párból tizenhatot maguk mögé utasítottak a legnehezebb társastánc számban. Ezt az eredményt ebben a kategóriában magyar páros még nem érte el. Emlékezzünk csak vissza: két évvel ezelôtt is Csaba és Anikó nyolcadik helye volt az addigi legjobb teljesítmény.

Miben fejlôdtek azóta? A kérdésre edzôjük, Szatmári-Nagy Szilvia adja meg a választ: fôleg ritmikában, kiállásban, magabiztosságban sokkal jobbak, mint pár évvel ezelôtt. Mindenben fejlôdtek, ami a tíztáncnál nagyon lényeges.

Az élet azonban nem áll meg. Nincs idô az örömünnepre. Június 17-én indulnak Olaszországba, ahol elôször Cervia, majd a rá következô héten Alassio ad egy-egy meghívásos nyílt versenynek helyet. Majd szeptemberben Miami várja ôket, a világbajnokság standard táncokban.

(lovas)