A világbajnokságra táncoltak

Képaláírás: a Páli testvérpár (a dobogó második fokán) a világbajnokságra táncolta magát. (Fotó: Böbe)

Immár ötödik alkalommal rendeztek versenyt a neves táncoktató, Peczárszky Katalin emlékére Szentesen. A Szilver Táncsport Egyesület gyermek I-II. latin és standard ifjúsági kategóriákban írt ki országos magyar bajnokságot. A Klauzál Gábor Általános Iskolában 25 táncklub 46 párosa vett részt a versenyen az ország különbözô részébôl. A helybélieket a Szilver TSE-bôl 12, míg a Bolero Táncsport Egyesületbôl egy pár képviselte.

A szentesi táncosok közül a Lantos Olivér–Gyovai Loretta páros (Szilver TSE) a gyermek I. latin kategóriában a negyedik helyen végzett. Az ifjúsági standard magyar bajnokságban a Páli Erik–Páli Viktória testvérpáros (Szilver TSE) második lett, így – az elsô helyezett kisteleki párossal együtt – ôk képviselhetik hazánkat a május 10-én Ausztriában megrendezendô ifjúsági standard világbajnokságon. Ebben a kategóriában Huszka Péter és Túri Gabriella harmadik, míg a Szepesi József–Szepesi Judit testvérpáros a hatodik helyen végzett, (mindkét páros a Szilver TSE-ben táncol).

A szép számban megjelent közönség láthatta a László Csaba–Németh Anikó párost, amely – versenyen kívül – több alkalommal tartott bemutatót a rendezvényen.