Szentesi sikerek a Bolero TE versenyén

A legjobbak tánca

Október 14-e: egy újabb nevezetes nap Szentesen. Ekkor rendezte meg ugyanis a Bolero TE - mint egyesület - elsõ önálló versenyét. És mindjárt országos bajnoksággal kezdte. Az eseménynek a Klauzál Gábor Általános Iskola -stílusosan az egyesület kék-fehér színeibe öltöztetett - tornaterme adott helyett.

Délelõtt 10 órától a gyermek II. latin, valamint a junior I. standard és latin versenyeket láthatta a közönség. E három versenyen 12 egyesület 64 párosa indult és mérte össze tudását, erejét, a kicsiktõl a valamivel nagyobbakig. Azt meg látni kellett, hogy örültek a szép plüss állatkáknak az élboly helyezettjei! A gyermek II. latin kategóriában a Szilver TE versenyzõi, az Apró Mihály-Sándor Alexandra páros 5., míg a rendezõ Bolero TE párosa, Balla Péter és Nógrádi Fanni 6. helyezést ért el az erõs mezõnyben.

A junior I. korcsoport versenyén a standard és a latin táncokban egyaránt a Bálint Tamás-Baráth Enikõ páros diadalmaskodott a második helyezett, és ugyancsak "szilveres" László Csaba-Kovács Erika páros elõtt. A Bolero TE párosa, Borbás Csaba és Szepesi Anetta latinban 4., míg standard táncokban 5. helyen végzett. Utóbbiban a Szilver TE táncosai közül a Kósa András-Tóth Csilla páros 4., míg Magyar Dániel és Forrás Gabriella 6. lett.

A délutáni versenyt Oltyán Lajos, az önkormányzat muvelõdési és kulturális bizottságának elnöke nyitotta meg. Azt követõen a tíztánc országos ranglista és a junior II, felmérõ versenyeit láthatta a közönség. Ezen 13 klub 22 párosa vett részt. Az ország legjobb táncosai. A közönség lelkes buzdítása közepette gyorsan kialakultak a kedvenc párok, táncukat vastaps, útjukat pomponok kísérték a parkettán.

A junior II. tíztánc kategóriában a Páli Erik-Páli Viktória testvérpár (Szilver TE) második helyen végzett. A tíztánc ranglistán a dobogó legfelsõ fokára László Csaba és Németh Anikó, a Szilver TE versenyzõi állhattak. Itt a Szilvássy Balázs-Szilvássy Zsuzsa páros (Bolero TE) a negyedik helyen végzett.

A színvonalas versenyt Bajominé Varga Erzsébet, a Bolero TE táncpedagógusa vezette.

*

Az elismerés hangján szólt a rendezvényrõl Szatmári-Nagy Szilvia, a Szilver TSE vezetõje. Egyesületébõl 21 páros vett részt a versenyen. Közülük is kiemelte a junior kategóriában induló Páli testvéreket, akik a felmérõ versenyen második helyezést értek el. Számukra a soron következõ országos bajnokságon dõlhet el a kérdés, utazhatnak-e majd a világbajnokságra. A László Csaba-Németh Anikó tíztánc magyar bajnok elsõ helyezését a felnõtt kategóriában mindannyian örömmel fogadták. Õk október 21-én Mariborba, a tíztánc Európa-bajnokságra utaznak, ám a csúcs számukra a tíztánc világbajnokság lesz Helsinkiben, november 4-én. Mint mondta, még csak "elsõsök" a felnõttek versenyében, de a remény megvan arra, hogy a középmezõnyben végeznek.

L. J.

A Bolero TE ezúton mond köszönetet a verseny támogatóinak: Avon, Borostyán virág-ajándék, Budmil, Csurgai János vállalkozó, Eszes és Társa Bt., Eskimo, Kenyérgyár, Merlin szépségszalon, FER M.L. Iparcikk, Francia pékség, Séf Kft., Vida Team Kft., Heuréka, Hódút Kft., Írisz virágszalon, Kehely, Lakásvillamossági bolt, Mátyás sörözõ, Szathmáry virág, Piramis, Klauzál Gábor Általános Iskola, Horizont fehérnemu, Polo butik, Teton Security, Swisana, Lajtha László Zeneiskola, Muvelõdési Központ, Szentes Városi Szolgáltató Kft., Dekor, Phoenix, Sikert Szentes, Szarvas Pál vállalkozó, Elektroglób Kft., Frézia virágbolt. (X)