Kisérbe kéne menni…

Ismét a Kisérbe várják a lakosságot, ha úgy tetszik, ismét kitárulkozik egy városrész. Hagyomány már, hogy a Városi Visszhang Szerkesztõsége megrendezi a kiséri napokat. A helyszín: a Farkas Antal-Nagyörvény utca környéke.

A három napra tervezett rendezvény színes programot ígér. Így június 9-én, pénteken emlékmûsor lesz az olimpiai tölgynél (16 óra), Magyar Mária fotókiállítását Rózsa Gábor mérnök-muzeológus ajánlja az érdeklõdõk figyelmébe (pártház, 17 óra), az ünnepélyes megnyitót Szirbik Imre polgármester mondja 18 órakor. Több alkalommal is fellépnek a szegvári "Szép öregkor" nyugdíjasklub tagjai. A Dominó együttessel beharangozott utcabál 19 órakor kezdõdik.

Június 10-én, szombaton délelõtt 9 órakor kezdõdnek a programok. Mûsort adnak - többek között - a Petõfi Sándor Ált. Isk. mazsorett csoportjának tagjai, a "Jövõnkért" Alapfokú Mûvészeti Iskola tanulói, a Szilver TSE táncosai, a Napkerék együttes, a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola és Mûszaki Szakiskola diákjai, lesz kerékpár- és divatbemutató, ügyességi játékok gyermekeknek; közkedvelt slágerekkel, népszerû dallamokkal fellép Dömsödi Teréz (16 óra), valamint a Wine Kings együttes Kunszentmártonból (17 óra), egy különleges esküvõi ceremóniában lehet része a publikumnak 18 órakor. A 20 órakor kezdõdõ utcabálon a Seres-formáció játszik.

Június 11-én, vasárnap délelõtt 9 órakor vetélkedõ kezdõdik az olimpia jegyében 10 órakor a "Gyermekmosoly-2000" díjátadás, különbözõ ügyességi vetélkedõk és játékok szórakoztatják a vendégeket, fellép a Szegedi Miniszínház (10.30 óra), a csorvási citerazenekar (14 óra), az Újszentesi Ált. Isk. tanulói, a "Csillogó barna szemek" cigány folklór együttes, a színpadon lesz J Mészi és a sztárvendég: az Erox.

Ezenkívül lesz kirakodóvásár, vidámpark, sörsátor, ingyenes vérnyomásmérés, a helyszínen Szekeres Lászlóné természetgyógyásszal lehet beszélgetni, valamint részt vehet az érdeklõdõ Müller Rózsa jósnõ boszorkányszigetén.

A kiséri napok idején június 9-én reggel 6 órától 11-én 22 óráig a Farkas Antal u. Árpád u. torkolatig terjedõ szakaszán és a Nagyörvény u. 51-61. szám alatti ingatlanok között forgalom-korlátozás van érvényben. A szervezõk kérik a jármûvezetõket, hogy óvatosan közlekedjenek.